• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stjepanović: Pravi u Riju!

Autor mondo.rs

Najbolji srpski plivač nije blistao na Evropskom prvenstvu u Londonu, ali veruje da će napredovati u naredna dva i po meseca i na Olimpijskim igrama biti u konkurenciji za medalju

Velimir Stjepanović na upravo završenom Evropskom prvenstvu u Londonu nije uspeo da odbrani zlata iz Berlina u trkama na 200 i 400 metara slobodno.

Najbolji srpski plivač osvojio je srebrnu medalju u trci na 200 metara kraul, dok je na 100 i 400 metara bio šesti.

Stjepanović je izjavio da je očekivao bolje rezultate, ali veruje da ima vremena da napreduje i ispravi neke stvari do početka Olimpijskih igara u Riju.

"Jasno je da London nije uspešan kao Berlin. Međutim, sa druge strane uspeo sam da napravim korak napred u odnosu na prošlu godinu, koja je bila jako loša. U Nemačkoj je sve nekako bilo lakše. U finale na 400 slobodno sam ušao sa 3:49,00 minuta, ovde sa 3:46,00 minuta. Tamo sam na 200 u polufinalu išao 1:47,00, ovde 1:46,00 minuta. U Londonu sam se mnogo više trošio, nisam uspeo da se dovoljno oporavim. Sa druge strane dobro je što sam u kontinuitetu bio dobar. Međutim, za ono što ja želim da uradim u Riju moram da bude još bolji", Iskren je bio u razgovoru za "Sportski žurnal" Stjepanović.

On ipak ne klone duhom, već naprotiv zna na čemu mora da radi.

"Evropsko prvenstvo u Londonu nije mi donelo mnogo toga. Želeo sam da ostvarim bolje rezultate, posebno na 200 metara slobodno. Znam da sam spreman, ali očigledno da me na psihološkom planu još uvek progoni ta loša prošla godina. Sa druge strane, možda i ne bi bilo dobro da je ovde sve bilo savršeno. Možda bi nas to prevarilo. U Riju sve mora da se poklopi. Tu već nemam prava na grešku i popravni".

Stjepanović veruje da će u avgustu u Riju sve funkcionisati bolje i da će konkurisati za medalju u trci na 200 metara slobodno.

"Da li je medalja u Riju dostižna? Naravno! Znam koliko smo truda uložili moj tim i ja. Evropsko je bilo i prošlo. To nije bio naš glavni cilj. Verujem u medalju u Riju. Tome smo sve podredili", rekao je Stjepanović, uprkos činjenici da će imati "paklenu" konkurenciju.

"Jasno je već sada da će put do polufinala i finala biti veoma težak. Tog 7. i 8. avgusta moraću da sklopim tri vrhunske trke. Konkurencija će biti ogromna – tu će biti Australijanci Mekivoj i Frejzer Tomas, Japanac Hagino, neko od Amerikanaca, od Evropljana Veršuren, svetski šampion Gaj, Nemac Biderman... Uz mene to je već osam, devet ozbiljnih kandidata za odličje. Za finale ću sigurno morati da plivam 1,45,00 minuta, odnosno sigurno sekund brže nego u Londonu", istakao je Stjepanović.
On će posle kraćeg odmora odmah nastaviti pripreme za Rio.

"Sada su ostale sitnice da se dorade. U narednom periodu ćemo još više raditi na snazi, koja mi je potrebna u samom finišu. Bićemo još četiri nedelje u Dubaiju, a onda 3. jula idemo u Brazil, u Uberlandiju, gde ćemo ostati mesec dana kako bih se potpuno aklimatizovao. U olimpijsko selo ulazim 3. avgusta, a 6. je prva trka na 400 slobodno", raportirao je plan priprema Velimir Stjepanović.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC