• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Marej prošao: 5 setova, 2 dana, 2 poena od ambisa!

Autor mondo.rs

Kvalifikant, najstariji učesnik Rolan Garosa, 129. igrač na svetu, umalo je izbacio drugog nosioca već u prvom kolu.

Dva dana, pet setova, tri sata i 46 minuta, mnogo energije i malo sreće bilo je potrebno (2) Endiju Mareju da u 1. kolu Rolan Garosa izbaci najstarijeg učesnika, 38-godišnjeg Radeka Štepaneka, koji je kao 129. igrač na planeti kroz kvalifikacije izborio glavni žreb.

Počeli su u ponedeljak popodne, završili u utorak u 14:36.

Marej – Štepanek 3:6, 3:6, 6:0, 6:3, 7:5.

Nakon što je glatko izgubio prva dva seta, Škot se sabrao, preuzeo inicijativu i krenuo u "kambek" koji je prekinuo sumrak pri rezultatu 4:2 u četvrtom setu.

Kada se razdanilo i na red došao nastavak njihovog devetog duela do sada, Marej je rutinski izjednačio na 2:2, potom bio bliži brejku u petom setu, ali propustio tri šanse da to uradi pre završnice, u kojoj se i njemu stegla ruka.

Već izmoreni Štepanek, pri rezultatu 5:5 i 30:30 imao je čistu poziciju za meč loptu, ali je bekhendom zakucao loptu u mrežu. U tom gemu igralo se ipak na "djus", kada je Štepanek pokušao drop šotom da skrati razmenu i pozove Škota na mrežu, Marej je krajnjim naporom prebacio lopticu, ali je Štepanek poslao nekontrolisan volej u aut i potom izgubio gem.



U narednom, konstantno krateći poene, Štepanek je napravio dovoljno grešaka da Marej prosto nije mogao da ne iskoristi četvrtu šansu za brejk u petom setu i dođe do servisa za 2. kolo, međutim tu nije bio kraj njegovim problemima, jer je na meč loptu odservirao duplu servis grešku, potom promašio prvi naredni servis i uspeo, u maniru velikog šampiona, da taktičkim drugim servisom iznenadi nekada osmog igrača sveta u singlu i osvoji važan poen.

Potom, na meč loptu, Marej je dočekao još jednu grešku rivala i burno proslavio pobedu, koju je Britanija čekala od juče.

Marej sada vodi 7:2 protiv Štepaneka, koji je samo jednom u karijeri stigao do četvrtfinala nekog gren slema (Vimbldon, 2006), a u narednom kolu igraće protiv dobitnika "vajld karda", 164. igrača sveta, Matijasa Buržea iz Francuske.

Burže je u prvom kolu pobedio Đordija Sampera-Montanu, 216. na svetu, posle tri sata i 29 minuta igre – 7:5, 7:6, 7:6.

Marej u karijeri nema finale Rolan Garosa, samo polufinala 2011, 2014. i 2015. godine.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC