• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ljuta Džej Džej: Sudija "zabranio" srpski?!

Autor mondo.rs

Srpska teniserka objasnila da se žestoko raspravljala sa Karlosom Sančezom u prvom kolu Rolan Garosa. "Sudija nije bio fer. Upropastio me je!", poručila je posle poraza

Jelena Janković pretrpela je poraz na startu Rolan Garosa, ali se, prema sopstvenom priznanju, osim rivalke Tatjane Marije, borila i protiv glavnog sudije meča Karlosa Ramosa.

 Srpsku teniserku, koja je imala problem sa kondicijom zbog duge pauze koju su prouzrokovale povrede, španski sudija dva puta je kaznio na meču zbog odugovlačenja - prvo joj je oduzeo prvi servis, a onda i poen.

"Šta ti hoćeš od mene", urlala je Jankovićeva na sudiju posle njegovih odluka.

"Sudija me je upropastio! Nije bio fer. Ako postoji pravilo da pauza između dva poena traje 20 sekundi onda neka kažnjavaju sve tenisere koji prekorače to vreme. Neka postave sat pa neka mere... Neki teniseri dođu do minut pauze dok odrade sve svoje rituale, pa ne budu kažnjeni. Razumem da sam dobila kaznu zato što sam šetala 40 sekundi, ali ovako, nije bilo fer. Od trenutka kada me je kaznio ja sam osvojila dva poena u tom gemu i mogla sam da uzmem brejk...", jadala se "Sportskom žurnalu" Jelena Janković.

SA ZIKIJEM PRIPREMA ZA RIO

Jelena Janković ostaje u Parizu, kako bi nastupala u miks dublu sa Nenadom Zimonjićem. "Sa Zikijem su igrati u mešovitom dublu kako bih se pripremila za Olimpijske igre. Jesam u karijeri osvojila titulu na Vimbldonu u miksu, ali nisam toliko dobra. Nenad će biti glavni, pa će me naučiti", rekla je Jelena Janković koja će sa Zimonjićem prvo izaći na crtu dublu Atavo – Klasen.

"Posle kažnjavanja bukvalno sam trčala da igram, nisam peškir uzela da se obrišem, nisam mogla da dođem do daha, da mi se spusti puls. Bilo mi je stvarno teško da pratim taj ritam koji je sudija inicirao. Pomogao je dosta mojoj protivnici, koja je posle moje prve opomene krenula namerno da žuri sa servisima kako bi iskoristila situaciju", dodala je Jankovićeva.

Nije se srpska teniserka samo zbog odugovlačenja vremena raspravljala sa Ramosom. Bilo je još priče u pauzama sa arbitrom u stolici.

"Smetala mu je i podrška sa tribina. Rekao je da moj tim ne može da navija na srpskom. Ne razumem kako neko može da zabrani da se navija?! Njeni navijali na nemačkom, a moji ne mogu na srpskom. Kako to? Da moja porodica navija na engleskom da bi on razumeo?! Raspravljala sam se sa sudijom oko nekih stvari koje nikada prethodno nisam čula", ispričala je Džej Džej posle četvrte eliminacije u prvom kolu na poslednjih šest grend slem turnira.

Jankovićeva je poručila da joj sada sledi naporan rad kako bi se vratila u formu.

"Počela sam da treniram tek pre dve nedelje, pa nije čudo što nisam mogla da izdržim naporan meč. Moje lopte nisu imale cil, nisam mogla da ubrzam tempo... na desnoj ruci gotovo da sam izgubila mišiće, pa mi je sada leva jača", dodala je srpska teniserka, koja je imala zavoj na ramenu.

Jelena Janković je dodala da će se sada spremati za nastup na Vimbldonu i da će učestvovati na turnirima sa travnatom podlogom. Za predstojeće izazove pripremaće se sa bivšim teniserom Paradornom Srišafanom, igračem koji je 2003. godine zauzimao deveto mesto na ATP listi i bio najbolji azijski teniser pre Keija Nišikorija.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC