• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Troickom srpski derbi, predaja Lajovića

Autor mondo.rs

Žreb je hteo da se već u drugom kolu Rolan Garosa sastanu Viktor Troicki i Dušan Lajović. Meč je završen pri rezultatu 2:1 (6:7, 6:3, 6:0) u korist Troickog, pošto je Lajović predao na početku četvrtog seta.

Viktor Troicki igraće u trećem kolu Rolan Garosa, a rival će mu biti bolji iz duela Žil Simon - Gvido Pelja. Francuz je postavljen za 16 nosioca, ali Argentinac trenutno ima prednost.

Viktor Troicki - Dušan Lajović 2:1 (6:7, 6:3, 6:0)!

Troicki (30) je stigao do trećeg kola pošto mu je na početku četvrtog seta meč predao Dušan Lajović.

Uprkos tome što je izgubio prvi set posle tajbrejka (7:4) i čak sat vremena igre, četiri godine stariji Troicki odigrao je odlično drugi (6:3), a posebno treći set (6:0) i stekao prednost.

Ali, tu je bio i kraj duela.

Lajović nije mogao da izdrži više i bio je prinuđen da čestita sugrađaninu iz Beograda.


UŽIVO:

Srpski teniseri Viktor Troicki i Dušan Lajović nikada se do sada nisu sastajali u ATP turu.

Prvi duel imaju upravo na drugom grend slemu u sezoni - Rolan Garosu. Ako ništa drugo, Srbija će sigurno imati predstavnika u 3. kolu.

Troicki je trenutno na 24. mestu ATP liste i u Parizu je postavljen za 22. nosioca, dok je četiri godine mlađi Lajović 81. na listi najboljih igrača sveta.

I SET:

Lajović je odlično startovao. Posle 1:1 na početku meča, uspeo je da veže tri gema i da stekne 4:1, sa brejkom prednosti. Ipak, takvu razliku nije uspeo da materijalizuje do kraja prvog seta. Troicki je počeo da igra znatno bolje i sa četiri uzastopna gema stigao je na korak do osvajanja seta.

Lajović je u poslednjem momentu utvratio i ponovo oduzeo servis starijem drugu iz Dejvis kup tima Srbije. Prvi set, na kraju, je rešen u tajbrejku, a dobio ga je Lajović 7:4.

Prvi set trajao je sat i minut!

II SET

Troicki je drugi set završio za skoro duplo manje vremena nego što je trajao prvi deo igre. Za izjednačenje mu je bio dovoljan jedan brejk i to pri rezultatu 2:1.


III SET

Troicki je počeo silovito i nalet iz drugog seta reflektovao na treći. Odmah je napravio brejk i u sledećem gemu sačuvao svoj servis.

Kada je potom Viktor napravio i drugi brejk, bilo je jasno da će Lajoviću biti izuzetno teško da se vrati u set, ali niko nije mogao da sluti da će svi biti gotovo za 24 minuta i rezultatom 6:0.

IV SET

Nije odigran ni gem. Lajović je predao...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC