• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizanu 27. titula, zvezdaši besni na sudije!

Autor mondo.rs

Burna utakmica na Banjici!

 Partizan šampion Srbije Izvor: MN PRESS

Crno-beli za titulu, crveno-beli za povratak na Tašmajdan na majstoricu!

Na Banjici u toku je druga i možda poslednja utakmica finala plej-ofa za vaterpoliste u kojoj Partizan pobedom nad najvećim rivalom ima priliku da osvoji drugu uzastopnu, a ukupno 27. titulu prvaka države.

S druge strane, posle lošeg izdanja na otvaranju serije i poraza od 6:12, vaterpolisti Crvene zvezde moraju da naprave brejk, ukoliko žele da 28. maja na svom plivalištu i sami imaju priliku da pobedom uzmu petu titulu prvaka, treću u poslednje četiri sezone.

Poslednjih 10 šampionata:

2006/07 – Partizan, Zvezda, Voša

2007/08 – Partizan, Zvezda, Voša

2008/09 – Partizan, Voša, Nais

2009/10 – Partizan, Voša, Beograd

2010/11 – Partizan, Voša, Zvezda

2011/12 – Partizan, Zvezda, Voša

2012/13 – Zvezda, Radnički, Partizan

2013/14 – Zvezda, Radnički, Partizan

2014/15 – Partizan, Radnički, Zvezda

2015/16 - ???

Partizan – Crvena zvezda 10:9 (6:4, 0:1, 1:2).

Ostanite uz MONDO, pratićemo utakmicu UŽIVO!

Prvi duel na Tašmajdanu obeležio je as crno-belih Draško Gogov sa sedam gola, dok je anti-junak susreta bio sidraš Crvene zvezde Boris Popović, koji je isključenjem bez prava zamene zbog okršaja sa Lukasom Gilenom automatski isključio sebe iz druge utakmice serije.

Još veći propust napravio je prvi trener Crvene zvezde, Risto Marković, koji je i sam dobio crveni karton i kojem je, shodno tome, dodeljena automatska suspenzija.

Meč će suditi Ivan Raković i Igor Virijević, a prema ranije postignutom dogovoru, gostujućim navijačima biće zabranjen ulaz, pa će tako glasnu podršku imati samo crno-beli.

IZ MINUTA U MINUT:

KRAJ - 10:9, Partizan je šampion!

8 - Brz napad Crvene zvezde i nepotrebno ishitren šut, tačnije izblokiran. KRAJ!

8 - Na ulasku u poslednji minut, Repanović je isključen, ali je Kralj sjajno intervenisao i zadržao nadu gositma.

8 - Gol Zvezde za 10:9! Repanović je bez najave poslao bombu i umalo pocepao mrežu za minus 1.

8 - Na drugoj strani, posle brze akcije, Jakšić je pogodio za 10:8! Crvena zvezda sada nema više ni trenera, pomoćnog koji je imao ulogu glavnog, Nikolića. Crveno-beli sa golmanom i trojicom zamena.

7 - Dva uzastopna faula u napadu, od kojih je drugi usledio posle gola Pekovića za 9:9. Dosuđeno mu je odgurivanje, ušao je u novu raspravu sa sudijom i dobio isključenje do kraja utakmice. Treće za crveno-bele.

6 - Zvezda sada ima dva igrača više, ali je Jakšić uspeo da postavi ruku na pravo mesto i izblokira udarac Draškovića za 9:9!

6 - Sve je "prštalo" pred golom Partizana, sudije su pokazale da se igra nastavi, a Peković burno protestovao, no na drugoj strani Kralj je uspeo da prekine akciju Partizana.

5 - Isključenje kapitena Zvezde, Pekovića, a Partizan koristi igrača više. Vico je ukucao loptu u mrežu Zvezde sa dva metra, 9:8!

5 - Izgleda da je bez prava zamene izbačen iz igre i Rackov. Pomoćni trener Nikolić ga odvlači ka klupi. To je drugi Zvezdin igrač isključen bez prava zamene. Pre njega izbačen je i Aksentijević.

5 - Gol! "Jedva", ali gol i to "đavolski" važan za Crvenu zvezdu! Rackov je tukao sa distance, a lopta se od stative odbila tek preko zamišljene linije.

4 - Isključen je i portparol VK Crvena zvezda.

4 - Nakon što je Partizan brzo dobio novi napad, posle promašaja Gogova, utakmice je prekinuta i isključen je predsednik Crvene zvezde, Jelenić. Pokazan mu je crveni karton i on će morati da napusti plivalište.

3 - Kralj brani Gogovu! Partizan je promenio šutera, Subotić je bio precizan, Gogov ne!

2 - Zvezda ne koristi igrača više, Partizan ima peterac posle brze kontre i gužve pred Krajeljem. Vico se okrenuo i potopljen u golmanovom prostoru.

1 - Partizan vodi, 8:7, Asanović!

Treća četvrtina - 7:7!

8 - Ni Crvena zvezda, ni Partizan nisu iskoristili igrača više u poslednjem minutu. Burna četvrtina uz mnogo protesta kod sudija.

8 - Sada Zvezdina klupa traži tajm-aut, nakon 8. isključenja igrača Partizana. Crveno-beli imaju 12, od kojih je jedno bez prava zamene. Imaće gosti priliku da u finišu četvrtine prvi put povedu!

7 - Askentijević je, nismo sigurni zašto, isključen do kraja utakmice i, ako Crvena zvezda izbori majstoricu, neće igrati na Tašmajdanu. Moguće da je razlog prigovor. U međuvremenu, Partizan nije iskoristio igrača više.

7 - Partizan će imati igrača više posle akcije na strani Partizana, gde je usledio pas na sidraša Pekovića, prekrila su ga trojica i oduzela mu loptu, a onda je sudijski par primetio zadržavanje, prekinuo igru i isključio najiskusnijeg u redovima crveno-belih. Vujasinović je uzeo hitan tajm-aut kako bi u finišu trećeg dela igre došao do novog vođstva.

5 - Veteran Peković drži Zvezdu u egalu! Izdržao je Gilena na leđima i bez da je video gol, pogodio mrežu za brzih 7:7!

4 - Novo isključenje crveno-belih, ali i peterac, posle faula Radovića nad Jakšićem. Subotić je uzeo loptu i prevario Kralja za 7:6! Prvi gol Partizana od prve četvrtine, tačnije 7. minuta igre.

4 - Partizan je ispustio napad, ali je Zvezdi dosuđeno još jedno preplivavanje, pa i igrač više za crno-bele, no ni to nije bilo dovoljno crno-belima za gol.

4 - Prečka spašava gol Partizana, umalo 6:7!

3 - Novo dvostruko isključenje, Radojević i Aksentijević. Bilo jelaktova, sada će na odmor.

2 - Izjednačenje! Zvezda je iskoristila igrača više, Aksentijević je digao loptu za Rapanovića a ovaj "zategao mrežu" iza Rističevićevih leđa - 6:6 posle 6:3.

2 - Prvo isključenje u drugom poluvremenu, posle novog žestokog duela na centru. Zvezda ima igrača više.

2 - Buran, buran početak treće četvrtine. Ovog puta brže je plivao Partizan, ali je Rackov sjajno presekao pas ka centru, posle čega je usledila kontra Zvezde, ali je lob pas na dva metra bio za "tik" jači nego što je trebalo, pa je usledila re-kontra, Tikas je bio sam ispred Kralja, mogao da ga "pita" gde da šutira, ali je crnogorski golman ponovo zablistao i skinuo čist zicer.

Druga četvrtina - 6:5.

8 - I četvrti napad zaredom nisu iskoristili igrači Partizana, koji ponovo nisu ni šutnuli ka golu Kralja. Neverovatna druga četvrtina.

8 - Isključenje za Crvenu zvezdu.

7 - Ali, ponovo dosuđeno preplivavanje i nova akcija za Partizan!

7 - Opet ništa. Crno-beli su šutnuli tek kada je isteklo 20 sekundi kazne.

6 - Tajm-aut pozvao je Vujasinović i besno pitao svoje igrače šta rade i da li su pri sebi.

6 - Momentalni "kontra" faul. Nisu ni krenuli da plivaju crno i crveno-beli posle lošeg napada Partizana, a sudijski par prekinuo je igru zbog novog grubog i nepotrebnog duela na sredini plivališta. Zvezdi je suđeno "preplivavanje", Partizan će ponovo imati igrača više.

6 - Drugi put na meču Partizan nije iskoristio dva igrača više, nakon što su u razmaku od dve-tri sekunde isključeni Andrejević i Kljajević. Pokušali su crno-beli da odigraju na centra, ali je pas bio prejak, a Kralj ponovo "budan".

5 - Konačno gol u drugoj četvrtini i u to u mreži Partizana. Crvena zvezda iskoristila je igrača više i isključenje Gogova. Rackov je "žabicom" plasirao loptu iza leđa Rističević.

5 - Uzburkalo se. I u bazenu, i kraj njega, gde su burno protestovali i Vujasinović i pomoćni trener Zvezde, Nikolić. Posle svega, isključen je Gogov, a strasti bile smirene tajm-autom.

5 - Prečka! Subotić je tukao iskosa sa desne strane i uzdrmao Kraljev gol. Posle goleade u prvoj četvrtini, u drugoj mreže miruju.

4 - Sada se Rističević istakao na drugoj strani, posle uplivavanja Andrejevića. Lukavo je uplivao iza leđa čuvaru, ali je golman crno-belih to prozreo.

3 - Kralj brani akciju Partizana sa dva igrača više! Veliku šansu ispustio je Gogov, koji je probao telom da fintira Kralja, ali je golman Crvene zvezde ostao miran i zabeležio odbranu utakmice, za sada.

1 - Crvena zvezda je dobila i drugo plivanje, ali nije ni šutnula iz prve akcije, posle čega je Partizan izveo novu brzu akciju, a Kralj se proslavio skinuvši zicer Tikasu.

Prva četvrtina - 6:4.

8 - Veoma grub i žestok duel Vica i Kljajevića, koji su se u jednom trenutku sudarili glavama. Posle svega, isključen je igrač Partizana, a Aksentijević propustio priliku da iskoristi igrača više i smanji na 6:5.

7 - Peković! Iskustvo je na njegovoj strani, a snaga ga nije napustila ni u 38. godini. Izvukao se, sačekao i pogodio za 6:4. Ovo je deseti gol u prvoj četvrtini!

7 - Gogov, ponovo! Njegov deveti gol u ovom finalu za 6:3, ponovo bez igrača više.

7 - Sedmerac za crveno-bele posle faula nad sidrašem Pekovićem i siguran pogodak Draškovića za 5:3!

6 - Tajm-aut je bio uspšen, Gilen koristi igrača više i pogađa u drugom uzastopnom napadu za 5:2!

6 - Vujasinović je zatražio tajm-aut posle još jednog isključenja crveno-belih. Partizan dogovara napad za plus 3.

6 - Kralj je savladan četvrti put i to iz pozicionog napada Partizana. Iako je Holanđanin Gilen sjajno šutirao, sa centralne pozicije, golman Crvene zvezde je mogao i morao bolje - 4:2!

5 - Sada Zvezda koristi igrača više posle grubog faula Tikasa nad Aksentijevićem. Crveno-beli su bili strpljivi, čekali da se otvori šansa i tek kad je vaterpolista Partizana počeo da uplivava nazad u bazen, Aksentijević je sa levog krila pogodio dalji ugao - 3:2!

4 - Drašković je promašio, Partizan isplivao munjevitu kontru, a Gogov nastavio gde je stao na otvaranju serije - pogodak za 3:1.

3 - Igrač više za Partizan, gol više za Partizan. Crno-beli su dobro iskoristili drugog igrača više, Jakšić se izvukao na centru, dobio pas sa krila i zakucao loptu u mrežu za 2:1.

2 - Brzo izjednačenje Partizana! Subotić je primetio da su crveno-beli zaboravili Asanovića, a ovaj bez mnogo oklevanja plasirao loptu u donji desni ugao za 1:1. Igra se brzo i efikasno za na startu.

2 - Kontra Zvezde i brz šut Andrejevića, koji je preko dve blokade pronašao put do mreže - 0:1!

1 - Prvi napad imala je Crvena zvezda, ali bez šuta ka golu. Pokušaj pasa na centra nije bio uspešan...



Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC