• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ana, ipak, rutinski!

Autor mondo.rs

Ana Ivanović u drugom kolu Rolan Garosa odigrala uzbudljiv prvi i dominantan drugi set protiv Japanke Kurumi Nare.

Ivanović (16. na WTA listi) - Nara (91) 7:5, 6:1!

Najbolje rangiranoj srpskoj teniserki bilo je potrebno nešto manje od sat i po da se plasira u treće kolo, u kome čeka Ukrajinku Elinu Svitolinu (20) ili mladu Amerikanku Tejlor Taunsend (172).

Drugi meč Ane Ivanović na Rolan Garosu imao je dva različita "poluvremena", a kako je vreme odmicalo, postajala je sve sigurnija i uspela da poštedi svoje navijače manje-više uobičajenog stresa.

Isprva je slutilo na reprizu prvog seta Aninog prethodnog meča, kada je Francuskinju Dodin za 19 minuta pobedila rezultatom 6:0, ali ovog puta je bilo znatno neizvesnije, uzbudljivije i duže.

Ana je povela 3:0, propustila čak četiri brejk šanse da povisi na 4:0, a onda ušla u seriju grešaka, što je 155 centimetara visoka Japanka iskoristila da se potpuno vrati u život, izjednačivši na 4:4.

U sledećem gemu je Nara povela 0:30, zapretivši totalnim preokretom, ali je Ivanovićeva osvojila četiri poena zaredom i to je bilo 5:4. Pokušala je odmah da osvoji set, na servis protivnice, međutim, propale su još tri brejk lopte i Nara je ponovo stigla do "egala" - 5:5.

Sve propuštene prilike Ana je naplatila u dvanaestom gemu, kada je pri vođstvu 15:30 karakterističnim forhend udarcima zabeležila dva vinera i napravila brejk vredan 1:0 u setovima.

Kada se podvuče crta, u ovom delu meča imala je 12 vinera više, ali i 10 neiznuđenih grešaka više, a loša realizacija brejk lopti 2/12 bila je i posledica dobre igre i hladnokrvnosti protivnice u važnim poenima.

Drugi set takođe je počeo vođstvom od 3:0, međutim, Ana nije dozvolila Nari da se razmahne. Gemovi su bili znatno kraći nego u prvom setu i bilo je jasno da Japanka nema snage da pruži onako jak otpor.

"Duplim" brejkom, za 5:1, šampionka Pariza iz 2008. godine definitivno je stavila do znanja da hoće brzo da privede posao kraju, što je i sprovela u delo.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC