• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nole: Ima stvari koje mi se ne sviđaju

Autor mondo.rs

Prvi reket sveta analizirao svoju igru u drugom kolu Rolan Garosa i zaključio da mora manje da greši, da deluje bolje i sigurnije na terenu, jer turnir odmiče i nema više lakih protivnika

Novak Đoković uspešno je prebrodio drugo kolo Rolan Garosa. Pobedio je Stiva Darsisa iz belgije rezultatom 7:5, 6:3, 6:4, ali nije pružio briljatnu igru, čega je i sam svestan.

 "Zadovoljan sam što sam završio posao u tri seta, ali je bilo stvari koje mi se nisu svidele u mojoj igri. Napravio sam previše neiznuđenih grešaka. Stiv je forsirao mnogo različitih udaraca i zaista nije bilo lako jer je on brz i sjajno anticipira igru", rekao je Đoković posle meča.

On je protiv Belgijanca stigao do 50. pobede na Rolan Garosu i postao je tek treći igrač u Open eri koji je notirao više od 50 trijumfa na svakom grend slemu.

Pokušao je ukratko da sumira učinak.

"Teško je sve sročiti u nekoliko reči, a ako bih to mogao da uradim onda bi to bilo ovako - prilično osrednja igra, dosta uspona i padova, pogotovo u situacijama kada sam imao brejk prednosti, dozvoljavao sam protivniku da se vrati u igru... U nekim trenucima sam stvarno igrao dosta dobro i kvalitetno, u nekim dosta loše. Moram da da smanjim broj grešaka i potrudiću se da sledeći meč bude bolji", dodao je Đoković.

O RASPRAVAMA

Novak Đoković je tokom meča ušao u raspravu sa sudijom oko jednog spornog poena, a novinare je zanimalo da li mu to pomaže, pošto obično posle njih zaigra bolje. "Pa ne znam, možda... Možda je potrebna samo neka vrsta konverzacije na terenu sa nekim, čisto da se malo skrenu misli, da se preusmeri energija... Posle toga se čovek oseća rasterećenije, može da pruži malo bolju partiju", rekao je najbolji igrač sveta.

On je rekao da nije neočekivano što igra malo lošije na početku.

"Mečevi će biti sve teži kako turnir bude odmicao i ja nekako i očekujem da na početku budem malo sporiji na terenu, ali se i nadam da ću u nastavku biti sve bolji i bolji".

Đoković očekuje da će se napredak u njegovoj igri videti već na duelu trećeg kola protiv Alježa Bedenea, sa kojim je do sada igrao jednom u karijeri i dobio ga.

"Mislim da smo igrali samo jednom na Australijan Openu. To je vrlo talentovan igrač, ima dosta brz servis... Znam, međutim, da bolje igra na brzoj podlozi nego na šljaci. Ali, ne treba ga potcenjivati, jer neće imati šta da izgubi na tom meču. Očekujem da će to biti teži meč, jer je to već treće kolo i polako se približavamo drugoj nedelji turnira. Više nema lakih mečeva", istakao je srpski teniser.

On se još jednom osvrnuo na parisku publiku koja mu pruža veliku podršku na svakom meču.

"Smatram da je odnos u Parizu drugačiji u pozitivnom smislu u poslednje dve-tri godine. Možda zbog toga što publika isto priželjkuje da se domognem ovog trofeja. Naravno da je uvek poželjna i neophodna podrška navijača na bilo kojem turniru, pogotovo na grend slemu. Mislim da vas ne vara utisak, dobijam dosta podrške, s obzirom na to da nisam domaći igrač. Zahvalan sam im na tome, nije svuda takav slučaj. Iskreno se nadam da ću imati njihovu naklonost do kraja", rekao je Đoković.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC