• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Marej "dao" Karloviću NULA brejk lopti

Autor mondo.rs

Posle dva mučenja u deset setova u trajanju od sedam i po sati tenisa, drugi nosilac obavio je posao u tri seta protiv veterana koji je "platio" za skoro pet sati provedenih na terenu u 2. kolu.

Posle dva mučenja i plesa na ivici rane eliminacije dugog sedam i po sati, drugi nosilac na 115. Rolan Garosu, Endi Marej, danas je završio posao u tri seta.

Najstarijeg učesnika drugog gren slema sezone, Radeka Štepaneka, a potom i dobitnika "vajld karda", Matijasa Buržea, obojicu plasiranih ispod 120. mesta na ATP listi, dobio je posle ukupno deset odigranih setova u tri dana, međutim za prolaz u osminu finala bilo mu je potrebnio sat i 58 minuta.

(2) Endi Marej – (27) Ivo Karlović 6:1, 6:4, 7:6 (7:3).

Veteran, 37-godišnji dvometraš Karlović, igrač razornog servisa (14 asova danas) i sigurnog voleja (38 poena na mreži), mnogima je i dalje "koska" na velikim turnirima, ali ne i Škotu, koji je danas zabeležio i sedmu pobedu u isto toliko mečeva nad rivalom kojem je prepustio samo četiri seta u karijeri.

Marej je u prvom poveo 5:0 pre nego je dozvolio Karloviću da se upiše na semafor, u drugom je rano stekao brejk prednosti (2:0) i propustio dve brejk lopte za 4:1, ali nijednog trenutka nije doveo vođstvo u pitanje, da bi se namučio tek u trećem setu, u kom je imao dve brejk lopte pri rezultatu 2:2, ali ih nije iskoristio, pa je morao u taj-brejk u kojem je poveo 3:0 i 6:1 pre nego što je podigao ruke i pozvao (15) Džona Iznera ili Teimuraza Gabašvilija na borbu za četvrtfinale.



Karlović danas protiv Mareja nije imao nijednu brejk šansu (!?), dok je trostruki polufinalista Otvorenog prvenstva Francuske iskoristio tri od deset brejk lopti i konačno odigrao siguran meč bez mnogo uspona i padova.

Karlović je do 3. runde stigao laganom pobedom nad Albertom Montanjesom na startu, ali potom skoro petočasovnim mučenjem u meču sa dobitnikom "vajld karda" Džordanom Tompsonom, kojeg je dobio rezultatom 12:10 u petom setu i, uprkos danu pauze, videlo se da je taj meč ostavio traga na vremešnom i visokom Ivu, koji se trudio da maksimalno krati poene, ali to nije mogao da bude način da se nadigra jedan od najsigurnijih i najpreciznijih igrača na svetu sa osnovne linije.

Ranije u toku dana, prolaz u osminu finala izborio je (8) Miloš Raonić, koji je u tri seta pobedio "lucky losera" iz kvalifikacija, Andreja Martina, kao i Albert Ramos-Vinjolas, koji se posle borbe u pet setova sa (23) Džekom Sokom izborio za meč sa Raonićem u narednoj rundi.

Poslednji meč dana u muškom singlu, s početkom oko 18 časova, trebalo bi da odigraju (16) Žil Simon i (22) Viktor Troicki.

Parovi 3. runde:

Gornja polovina žreba:

(1) Novak Đoković – Aljaž Bedene
Borna Ćorić – (14) Raul Bautista Ahut

(11) David Ferer – (21) Felisijano Lopez
(25) Pablo Kuevas – (7) Tomaš Berdih

(4) Rafael Nadal – Marsel Granoljers
Andrej Zverev – (13) Dominik Tim

(12) David Gofan – Nikolas Almagro
Ernests Gulbis – (6) Žo-Vilfred Conga

Donja polovina žreba:

(8) Miloš Raonić – (LL) Andrej Martin 7:6, 6:2, 6:3
(23) Džek Sok – Albert Ramos-Vinjolas 7:6, 4:6, 4:6, 6:4, 4:6

(16) Žil Simon – (22) Viktor Troicki
(30) Žeremi Šardi – (3) Sten Vavrinka

(5) Kei Nišikori – Fernando Verdasko
(17) Nik Kirjos – (9) Rišar Gaske

(15) Džon Izner – Teimuraz Gabašvili
(2) Endi Marej – (27) Ivo Karlović 6:1, 6:4, 7:6

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC