• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đoković - Ahut, TREĆI DAN!

Autor mondo.rs

Kiša ne posustaje, tako da je program za utorak pomeren na sredu.

Trebalo je u ponedeljak, pa u utorak, ali će - nadamo se - meč do kraja odigrati  u sredu.

Novak Đoković i Robert Bautista Ahut počeli su svoj duel osmine finala Rolan Garosa u utorak, ali je kiša još jednom poremetila planove organizatorima i program pomerila na idući dan.

Twitter Embed Code


U trenutku drugog prekida bilo je 1:1 u setovima i 4:1 za našeg tenisera u trećem.

Španac, inače 16. igrač na ATP listi, dobio je prvi set 6:3, ali je Đoković potom izjednačio (6:4).

Ovo je njihov peti međusobni duel, a srpski as dobio je sva četiri prethodna.

Prethodno su igrali nedavno u osmini finala mastersa u Madridu, kada je Đoković ubedljivo slavio 6:2, 6:1 posle 69 minuta igre, a pre toga u istoj fazi US Opena Španac je uspeo protiv najboljeg na svetu da osvoji set - 6:3, 4:6, 6:4, 6:3.

Đoković, koji ima već 11 grend slem trofeja u kolekciji, juri prvu titulu u Parizu, dok je Bautista Ahut prolaskom među 16 najboljih izjednačio najbolji rezultat na grend slemovima u karijeri.

Novak će, ukoliko savlada španskog igrača, stići do 28. uzastopnog četvrtfinala na grend slem turnirima, ali i postati prvi teniser koji je u karijeri na turnirima zaradio više od 100 miliona dolara.

Pobednik meča Đoković Bautista Ahut u četvrtfinalu će se sastati sa boljim iz duela David Ferer (Španija) - Tomaš Berdih (Češka).

Đoković je na putu do osmine finala savladao Jen Hsun Lua sa Tajvana, Stiva Darsisa iz Belgije i Britanca Aljaža Bedenea, dok je Bautista Ahut bio ubedljiv protiv Dmitrija Tursunova iz Rusije, Francuza Pol Anrija Matjea i Hrvata Borne Ćirića.

I srpski i španski teniser u osminu finala plasirali su se bez izgubljenog seta.

TOK MEČA:


III SET

18.20 - Sada je rečeno da tenis neće početi pre 19 časova.

Pročitajte koji su mečevi pomereni.

18.00 - Ništa pre 18.30...

17.20 - Kiša još uvek pada, a tenis sigurno neće početi pre 18 časova.

4:1 - UF! 

Nije ovo bio dobar gem za Novaka, imao je situaciju 15:40, ali je uspeo da strašnim udarcima sa osnovne linije dođe do izjednačenja, ali je Ahut novim sjajnim potezima uspeo da izbori novu šansu. Međutim, Novak je davao sve od sebe, pogađao uglove i više puta u toku poena, a onda i zasluženo došao do potvrde brejka.

Na svim ostalim terenima je meč prekinut zbog nove kiše. A, sada i ovde!

3:1 - BREJK!

Novi, šesti u ovom meču! Koliko se samo Novak iznervirao kada je posle 33 razmenjena udarca promašio volej na mreži... Pogledao je ka nebu, "promrmljao u bradu", a potom vezao tri poena u kojima je dosta kumovao Bautista.

2:1 - Ovo je bilo potrebno Novaku. Brz i lagan gem kojim će dobiti malo i vremena za odmor na početku trećeg seta. Zatražen je medicinski tajm-aut, ali umesto Novaka tražio je Bautista koji ima problem sa žuljevima.

Novak se zagreva peškirima, hladno je u Parizu.

1:1 - Imao je Nole brejk loptu, ali je nije iskoristio. Čini se da je lakše oduzeti nego sačuvati servis.

- Nema tajm-auta, nastavlja se igra.

1:0 - Težak gem, spasao je brejk loptu i sada će verovatno da zatraži medicinski tajm-aut.

- Ne valja, Đoković se žali na bolove u leđima.

10 BREJKOVA U DVA SETA!!!


II SET

6:4 - 1:1, čudan gem i fantastična odbrana Đokovića. Imao je gem loptu Ahut, Nole je iskoristio drugu set loptu.

5:4 - Traje i igra se još u drugom setu. U gemu u kojem je Đoković servirao za 1:1 u setovima u tri poena mu je dva puta pucala žica na reketima. Slučaj koji se retko, retko dešava. Definitivno jedan od najčudnijih dana na Rolan Garosu.

27 neiznuđenih grešaka Novaka Đokovića, a nije gotov drugi! I to nešto govori.

5:3 - JOŠ JEDAN BREJK! Đoković servira za izjednačenje u setovima. Ahut je izbacio loptu u aut, tako je delovalo, ali je morao da se ponovi servis, jer sudije nisu mogle da utvrde trag.

4:3 - Uf, gubi servis Novak!

Neverovatne stvari se dešavaju. Đoković je igrao superiorno na svoj servis sve dok nije napravio brejk, a onda je izgubio svoj i ponovo situaciju u Parizu protiv Ahuta doveo u ravnotežu. Biće ovo težak meče. Već je!

4:2 - 3, 2, 1 - BREJK!

Konačno, ovaj put je Nole imao samo jednu brejk priliku i odmah ju je iskoristio sjajnim riternom. Sada se lakše diše, a i igra Đokovića, uprkos i dalje velikom broju neiznuđenih grešaka, je znatno bolje nego oko podneva. Prošao je sat efektivne igre na stadionu "Filip Šatrije".

3:2 - Neophodan je brejk. Još jedan gem za Đokovića sa "nulom".

2:2 - Još dve brejk lopte nije iskoristio Đoković 15:40. I oba puta imao je lepe šanse naš teniser, ali je kod prve napravio neiznuđenu grešku na mreži poslavši lopticu u aut, dok je kod druge pogodio vrh mrežice i omogući Ahuti da bekhend dijagonalom izjednači. Usledio je as, prvi na meču za Španca i još jedan poen.

2:1 - Daleko je sigurniji Đoković na servis nego u prvom setu. 

1:1 - Ništa od brejka! Imao je Đoković tri brejk lopte, ali je Španac vezao pet poena i vratio se iz izgubljene situacije. Odlično se branio Ahut i uspevao da vrati puno teških udaraca koji su dolazili sa druge strane mreže.

1:0 - Sa "nulom" dobija Đoković!


15.31
- Ponovo se igra! Đoković servira...

15.23 - Na terenu su. Vreme je za tenis. Publika je oduševljena, a nama ostaje da vidimo šta će nebo da kaže i da li će dvojici tenisera dozvoliti da privedu meč kraju. 

15.22
- Kiša je stala. Novaku se igra!

15.20
- Đoković izlazi na teren da vidi šta se dešava i u kakvom je stanju teren. Nažalost ne i da igra... Dobija ovacije od publike, koje sada na stadionu "Filip Šatrije" ima više nego tokom prvog seta. Uzeo je kišobran i šeta terenom. Malo zabave nije na odmet.



15.17 - Šta se ovo dešava? Igrači su su se taman spremali da izađu na teren, a organizator je ponovo pomerio nastavak meča. Kiša!

Prekinuto! Zbog kiše, naravno...

I SET



3:6 - Očajna igra našeg tenisera. Mnogo poklonjenih poena, a kada je tako, onda je sasvim očekivano da izgubi prvi set. Španac je bolje ušao u meč. Očigledno da su odlaganja loše uticala na Đokovića. Prvi set trajao je samo 37 minuta.

3:5 - Neverovatno! Đoković gubi opet servis, treći put u prvom setu. I sada je osvojio samo poen.

3:4 - To je to!

Odmah je Novak vratio brejk i Španac nema više prednost, ima rezultatsku, ali ne i oduzetog servisa. Posebno lep i neverovatan bio je drugi poen koji je Đoković osvojio. Iz potpuno defanzive uspeo je da poentira i to nakon vrlo teške skraćene lopte koju je Ahut poslao na drugu stranu mreže.

2:4 - Loše igra Novak. Opet je izgubio servis i Španac je na dobrom putu da dobije prvi set. Nastavlja Đoković da pravi neiznuđene grške. Ali, ima vremena da najbolji na planeti popravi igru, a kada to učini, biće mnogo lakše. Samo jedan poen je osvojio Srbin u šestom gemu!



2:3 - Bautista Ahut je osim prvog gema, sve ostale odigrao odlično. Nema nijednu neiznuđenu grešku, dok ih je Nole već pet skupio.

2:2 - Đoković je stabilizovao igru i osvojio prvi gem na meču na svoj servis.

1:2 - za Španca...

1:1 - Nije uspeo Đoković da materijalizuje brejk. Bautista Ahut je odmah uspeo da oduzme servis najboljem igraču sveta i onemogući ga već na početku meča stekne prednost.

1:0 - BREJK!

Đoković je odmah na početku napravio brejk. Sjajan početak i vođstvo posle tri minuta igre.



- Meč je počeo, ali su kišobrani malobrojnih gledalaca otvoreni.

- Španac prvi servira...



Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC