• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FLOORBALL: Banjalučki "Gromovi" najbolji u BiH!

Autor mondo.ba

Proteklog vikenda na završnom turniru u Jajcu, Floorball klub "Gromovi" Banjaluka peti put zaredom osvojio je titulu šampiona Floorball Lige Bosne i Hercegovine.

Banjalučki Floorball klub "Gromovi" petu godinu zaredom prvak je Bosne I Hercegovine.

Na završnom turniru u Jajcu, Gromovi su pobjedama nad direktnim rivalom "Lavovima" (8:2) i pretposljednjim "Štrumfovima" (14:3) potvrdili sjajnu sezonu i došli do nove titule, pete u nizu.

"Ovo je za naš klub najuspješnija sezona od kada postoji takmičenje FLBH, a koja je završena sa 100% učinkom, bez poraza, što do sada nije uspjelo niti jednoj ekipi. Uprkos određenim promjenama unutar kluba, te brojnim problemima sa salama za treniranje, ekipa je dosta napredovala u odnosu na prošlu sezonu. Pored toga, ove godine su nam se priključila i dvojica igrača koja su nastupala za beogradski Partizan, Stefan i Nemanja Nikolid, a koji su i aktuelni reprezentativci Srbije u Floorball-u", istakao je Srđan Vučić, predsjednik "Gromova”.

On je dodao da je ekipa djelovala homogeno tokom cijelog prvenstva.

Više informacija o "Gromovima" možete pronaći na novom klupskom sajtu www.gromovi.net i Facebook stranici kluba.

"Momci su se sjajno uklopili u ekipu, što je pozitivno uticalo na konkurenciju u timu i sam kvalitet igre. Sa velikim ponosom ističemo da je MVP Floorball Lige Bosne i Hercegovine za sezonu 2015/16 naš Vanja Hajdek, koji je ovu nagradu osvajao nekoliko puta", dodao je Vučić.

Po završetku sezone, "Gromovi" očekuje I mnogo posla tokom ljeta. Prvo slijedi kratka pauza od nekoliko sedmica, a zatim razne aktivnosti.

Prva od njih je organizacija 8. Međunarodnog turnira u Floorball-u, "FLOORBALL BL2016", koji će se održati 30. i 31. jula u Sportskoj dvorani "Borik".

TRENINZI

"Gromovi" treninge održavaju u dvorani "Borik" utorkom od 20:30 i nedjeljom od 19 časova u OŠ "Ivo Andrić". "Ovom prilikom pozivamo sve zainteresovane da nas posjete i postanu aktivni članovi i igraju floorball. Garantujemo odličnu atmosferu, ali i ozbiljan rad", naglasio je Vučić.

"Turnir ove godine privlači veliku pažnju brojnih ekipa, tako da već sada imamo prijavljene ekipe iz Češke (2), Slovenije (2) i BiH (2), a veliko interesovanje postoji i kod ekipa iz Mađarske, Srbije, Austrije, Italije i Njemačke... Plan nam je i da finale ovog turnira bude u direktnom prenosu na nekoj od lokalnih televizijskih kanala, što bi bio veliki uspjeh za nas i organizaciju ovog turnira. Cilj turnira je svakako promocija floorball-a u gradu Banjaluci, ali sigurno i promocija našeg grada, gdje smo za naše goste pripremili razne kulturne i zabavne aktivnosti te obilaske znamenitosti grada, noćni život i slično", poručio je prvi čovjek "Gromova".

Nakon toga, slijede pripreme za sljedeću sezonu.

"U okviru priprema planiramo odlaske na međunarodne turnire u Beograd (avgust) i Bratislavu (septembar). Na ovakvim turnirima najviše učimo i unapređujemo svoju igru, ali i ostvarujemo značajne veze i poznanstva sa ljudima iz svijeta floorball-a. Pored toga ovo je još jedna sjajna promocija našeg kluba i grada Banjaluke, u zemljama i regionu, te ostatku Evrope", istakao je Vučić.

Za kraj, u planu je početak škole floorball-a u septembru u nekoliko osnovnih škola u Banjaluci.

"Projekat 'Kids with Sticks' ćemo sprovesti uz pomoć Svjetske Floorball Federacije (IFF) i proizvođača floorball opreme UNIHOC (Finska). Sve ovo sa ciljem promocije floorballa i sporta među djecom i omladinom, kao i pokretanje novih omladinskih grupa i novih članova", zaključio je predsjednik "Gromova" Srđan Vučić.

Tagovi

Komentari 5

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Mirko

Samo naprijed. Potrebno nam je sto raznovrsnijih sportova. Podrska ulaganju u nove sportove. Anti podrska ulaganju u propale stare sportiste i klubove koji nemaju domace igrace i podmladak.

Đorđe Tarzan

Svaka čast momci. Podrška. Neka se zna da ima i drugih sportova osim tenisa, fudbala, košarke, ispijanja piva...

Luka

Bravo za Gromove. Odlican primjer kako se uz rad i entuzijazam i bez novca moze nesto napraviti od nule. Vazno je da je ponuda sportova sto sira i izbor sto bolji. Bez sporta nema zdravog drustva. Podrzimo "male" sportove i vrijedne klubove

Gromada

A prvo u istoriji prvenstvo BIH, da se ne zaboravi, osvojio je FbK Rekreativo Banjaluka! Sportski pozdrav

Proximo

@Gromada @Gromada .... Kada već koristiš medijski prostor Gromova da bi promovisao svoj klub ili to što radis ili si nekad radio, bilo bi ljudski i korektno da im barem čestitaš na uspjehu i onome sto su napravili od ovog sporta proteklih godina! Ipak su vam ovi momci pomogli pri osnivanju floorball kluba, poklonili opremu, vodili treninge....itd. Ljubomora je bolest.. Gromovima čestitke na trudu, radu i na ostvarenom uspjehu. Ovo je sjajna priča koja definitivno ima smisla i koja sigurno zaslužuje više medijske pažnje. Sportski pozdrav

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC