• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bolt ostaje bez jednog zlata iz Pekinga?

Autor mondo.rs

Usein Bolt je na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. osvojio tri zlatne medalje, ali bi mogao da ostane bez najsjajnijeg odličja koje je osvojio u štafeti 4 x 100 metara.

Najbolji sprinter svih vremena Usein Bolt mogao bi da ostane bez jednog od tri zlatna odličja sa Olimpijskih medalja u Pekingu 2008. godine. Na tim "Igrama" on je osvajao nasjajnije medalje u trkama na 100 i 200 metara, ali i u štafeti za Jamajku na 4 x 100 metara.

Baš ta medalja je sada sporna, a razlog je jedan od njegovih "saigrača".

Prva izmena Jamajke u toj trci bio je Nesta Karter, a upravo je nakon testiranja njegovog "A" uzorka pronađena supstanca "metileksamin", a ako i "B" uzorak ovog Jamajkanca bude pozitivan na pomenutu supstancu, uslediće sankcije i verovatno oduzimanje zlata štafeti koja je tada postavila svetski rekord s vremenom 37,10 sekundi.

Karter i njegov menadžer se nisu oglasili po pitanju ovih informacija, a očekuje se da se oglase tek kada bude završeno testiranje "B" uzorka. Supstanca "metileksamin" je na listi zabranjenih od 2004. godine.

Osim Kartera, za Jamajku su tada trčali i Majkl Frater, Usein Bolt i Asafa Pauel, a podsetimo se i primera iz 2012. godine kada je Sjedinjenim Američkim Državama oduzeta srebrna medalja u istoj kategoriji zbog Tajsona Geja koji je bio dopingovan.

Pogledajte još jednom trku iz 2008. godine:

Jamajka 2008
Izvor: YouTube

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC