• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Oproštaj Obame od Alija, na sahranu dolazi Klinton

Autor mondo.rs

"Njegova borba van ringa koštala bi ga titule i rejtinga u javnosti. Donela bi mu neprijatelje i na levici i na desnici i gotovo ga odvela u zatvor. Bez obzira na sve to, Ali je ostao pri svome", rekao predsednik SAD Barak Obama.

Legenda boksa Muhamed Ali biće sahranjen u petak, 10. juna, u svom rodnom gradu Luivilu, u američkoj saveznoj državi Kentaki, saopštio je portparol porodice Bob Ganel.

Sahrana će biti održana u dva sata popodne po lokalnom vremenu i biće otvorena za javnost, prenosi AP.

Portparol porodice je rekao da je Ali bio građanin sveta i da bi želeo da ljudi iz svih slojeva mogu da prisustvuju tom događaju.

Sahrana će biti prenošena i putem interneta, navodi AP. Svečane govore održaće bivši predsednik Bil Klinton, glumac Bili Kristal i sportski komentator Brajant Gambel.

Muhamed Ali preminuo je u subotu ujutru u 75. godini posle 31-godišnje borbe sa Parkinsonovom bolešću, saopštila je njegova porodica. Bivši bokserski prvak sveta u teškoj kategoriji, prebačen je u bolnicu u Finiks u američkoj saveznoj državi Arizona početkom nedelje zbog respiratornih problema, prenela je agencija AP.

Američki predsednik Barak Obama u subotu je odao poštu preminuloj legendi boksa rečima da je on bio veliki šampion koji se "borio za ono što je ispravno" ne samo u ringu već i van njega.

On je bio čovek "koji se borio za nas", kazao je Obama, preneo je AFP.

"Njegova borba van ringa koštala bi ga titule i rejtinga u javnosti. Donela bi mu neprijatelje i na levici i na desnici i gotovo ga odvela u zatvor. Bez obzira na sve to, Ali je ostao pri svome. Njegova pobeda pomogla je i nama da se naviknemo na Ameriku kakvu poznajemo danas", naveo je Obama.

"Kao i svi na planeti, i ja i Mišel žalimo za njegovim odlaskom. Ali smo isto tako zahvalni Bogu na sreći koju smo imali što smo ga poznavali, makar i na kratko", napisao je Obama.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC