• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ponovo je uspeo: Tim opet izbacio Federera!

Autor mondo.rs

Mladi Austrijanac još jednom je pobedio slavnog Švajcarca.

Osmina finala Rima, pa polufinale Štutgarta!

Perspektivni Dominik Tim, predvodnik nove generacije tenisera, još jednom je savladao Rodžera Federera i dokazao da je sve spremniji za borbu za velikima.

U današnjoj borbi za plasman u finale Mercedes kupa, Austrijanac je spasao dve meč lopte, odveo meč u treći set i u njemu ostvario jednu od najvećih pobeda u karijeri.

TIM - FEDERER 3:6 7:6, 6:4.

Publika je uživala u duelu nekadašnjeg "Broja jedan" protiv 12 godina mlađeg rivala. U prvom setu obojica su pogađala veliki broj vinera i pravili minimalne greške. Švajcarac je prvi stigao do brejka, u četvrtom gemu i potom mirno priveo poveo 1:0.

Međutim, tokom drugog seta dogodio se i veliki preokret. Austrijanac je stekao vođstvo 5:0, pa stao i dopustio prekaljenom protivniku da se rasterećeno vrati u igru, izbori taj-brejk i da stekne dve meč lopte.

Međusobni skor: 2:1 za Tima

Švajcarac i Austrijanac odigrali su sva tri međusobna duela ove godine. Federer je slavio u prvom, u Brizbejnu, ali su pobede u Rimu i danas u Štutgartu pripale mlađem igraču.

Vodio je "Fedeks" 6:5, pa pri meč lopti promašio volej za pobedu. Potom je vodio i 7:6, ali je Tim "pasing" udarcem još jednom spasao svoju glavu i potom osvojio taj set - 1:1.

Kiša je od tog trenutka dva puta prekidala meč. Kada su drugi put završili pauzu, Tim je vodio 4:3 i sačuvavši mirno svoj servis, priveo meč kraju.

Nakon duela nije pobednik krio veliko oduševljenje. Plasirao se u svoje prvo finale na travi, a protivnik u borbi za titulu biće mu pobednik duela Filip Kolšrajber - Huan Martin Del Potro.

Tim poslednjih meseci igra zaista sjajno, što je dokazao i na kraju sezone na šljaci, plasmanom u polufinale Rolan Garosa, gde ga je eliminisao Novak Đoković.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC