• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ATLETIKA: BiH u pohodu na evropsku medalju

Autor mondo.ba

Bosnu i Hercegovinu će na predstojećem Evropskom prvenstvu u Amsterdamu petorica atletičara.

Od 6. do 10. jula u holandskom asterdamu biće održan šampionat Starog kontinenta u "kraljici sportova", a BiH će predstavljati Amel Tuka (800 m), Hamza Alić, Kemal Mešić, Mesud Pezer (kugla) i Dejan Mileusnić (koplje).

Njih će pratiti u Amsterdamu i treneri Mehmed Skender i Đani Gidini.

Selektor atletske reprezentacije BiH Elvir Krehmić je optimista pred početak prvenstva.

"U svim disciplinama imamo kandidate za medalje. Tuka je trenutno u usponu forme. Upravo sada na Evropskom prvenstvu i uoči Olimpijskih igara narednog mjeseca u Rio de Žaneiru očekuje se njegov špic sezone. Nadam se da će ući u finale, a onda slijedi borba za medalju", rekao je Krehmić, a prenijeli sarajevski mediji.

Prema njegovim riječima, ni ostali predstavnici BiH nisu bez šansi da izbore finala u svojim disciplinama, a čak i da se nađu na pobjedničkom postolju u Amsterdamu.

"Alić je na Balkanijadi pokazao da je u zavidnoj formi. Tu su još Pezer i Mešić u disciplini bacanja kugle. Vjerujem da će minimalno dvojica ući u finale, a dobar rezultat možemo očekivati i od Mileusnića".

Nastup u Amsterdamu predstavlja najveći izazov za mladog bacača koplja Dejana Mileusnića, koji će već 6.jula prvi izaći na borilište i pokušati doseći olimpijsku normu.

Njegova forma je u usponu i to je pokazao na protekloj Balkanijadi, gdje je imao i jedan hitac od 82 metra, ali s prestupom.

"Svjestan sam situacije u kojoj se nalazim i želim napraviti rezultat za Rio. Jutrošnji trening prošao je bez problema i krećemo na put, s kojeg želim da se vratim uz saznanje da ću imati i nastup na Olimpijskim igrama. Bila bi to velika nagrada za mene, trenere, Zeničane i sve sportiste u Bosni i Hercegovini", izjavio je Mileusnić.

Na šampionatu Evrope u Amsterdamu učestvovaće rekordan broj atletičara - 1.473 takmičara iz 50 država. Srbiju će predstavljati 11 atletičara, a najbrojnija će biti selekcija Njemačke sa 110 sportista.
Evropsko prvenstvo u atletici održava se od 6. do 10. jula.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC