• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

AS BiH: Protest zbog doping kontrole Amela Tuke

Autor mondo.ba

Iz Atletskog saveza Bosne i Hercegovine najavili su žalbu zbog doping kontrole Amela Tuke na dan finala Evropskog prvenstva u Amsterdamu, gdje je srednjeprugaš iz Kaknja osvojio četvrto mjesto u trci na 800 metara.

Predstavnici AS BiH su se osvrnuli na rezultate petorice atletičara na Evropskom prvenstvu u Amsterdamu i iznijeli očekivanja na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

"Imali smo dosta pehova, a malo nas je i sreća napustila. Imali smo dobre nastupe bacača kugle, ali i dobar nastup Amela Tuke što nas u Savezu čini zadovoljnim", izjavio je predsjednik AS BiH Suad Kaknjo i dodao da bi Amel sigurno imao bolji plasman da nije bio uznemiravan doping kontrolom na dan finala, zbog čega će Savez uputiti protestnu notu, prenijeli su lokalni mediji.

Amel Tuka je rekao da nije ni planirao učešće na Evropskom prvenstvu jer je fokus na Olimpijskim igrama, ali da su se opredjelili za učešće u posljednji čas.

"Otišao sam tamo sa određenom rezervom. Cilj mi je bio plasman u finale pa kakav rezultat bude u finalu. Dobro sam trenirao, dobro se osjećam i žao mi je što nisam donio prvu medalju. Svakako da me doping kontrola poremetila u pripremi, ali šta je tu je, fokus je na Olimpijadi i nadam se da ću tamo biti najbolji".

Bacač kugle Hamza Alić je imao mali peh i za samo nekoliko centimetara ostao je bez plasmana u finale.

"Ostaje žal jer sam bio spremniji od 13. pozicije. Kvalifikacije su za nas veliki problem i stvarno mi je žao što nisam uspio ući u finale", rekao je Alić.

Ekspedicija BiH od deset sportista na put u Rio kreće 31. jula.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC