• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Decenija od Novakove prve titule: Ovako je počelo!

Na današnji dan Novak Đoković je osvojio svoju prvu titulu u karijeri. Prošla je decenija, a od tada... Istorija!

Taj 23. jul posebno je urezan u sećanje Novaka Đokovića i njegovih navijača.

Najbolji srpski teniser svih vremena je na današnji dan pre deset godina (dakle: 23. jul 2006. godine) po prvi put u profesionalnoj karijeri imao šansu da "od sreće padne na kolena" i da potom oseti kako je kada podigneš trofej.

Tog vrelog julskog dana u holandskom Amersfortu odabrani gledaoci mogli su da vide budućeg broja jedan. U to vreme dominacije Rodžera Federera verovatno nisu ni slutili kakav teniser igra pred njihovim očima, ali je Novak Đoković za deceniju rada uspeo da postane ono što je danas. 


Najbolji sportista sveta.

I sve je počelo u tom Amersfortu koga se setio i "ATP Tur" i propisno obeležio desetogodišnjicu.

"Kada je Novak na kolenima proslavio trofej malo ko je pretpostavljao kakav će meteorski uspon uslediti u narednom periodu", piše na oficijelnom sajtu "ATP Tura" za koji je govorio i Novakov tadašnji protivnik u finalu koji je samo dve godine pre toga postao olimpijski šampion.

U pitanju je bio Čileanac Nikolas Masu. Stariji osam godina, daleko iskusniji, ali ipak nije uspeo da osvoji titulu u ovom holandskom gradu. Ona je bila predodređena za Novaka Đokovića koji je slavio u dva seta - 7:6 (7:5) i 6:4.

 "Vampir", kako je nadimak ovog bivšeg tenisera, ispričao je za oficijelni sajt svoja sećanja sa meča.

"Oduvek sam imao fer odnos sa njim. On je veoma prijatna osoba, pristojan je, ljubazan... Tokom finala mi je više puta aplaudira za neke dobre poteze i na kraju mi čestitao. Njegova snaga je slična Federerovoj i važno je da nikad nije prestao da napreduje", poručio je on i dodao:

"Bio sam siguran da će jednog dana ući u prvih pet", ali je davno prevazišao tako "mršava" očekivanja, koja su opet bila mnogo viša od nekih drugih tenisera koji su ga gledali potcenjivački.

Posle skoro tri sata borbe Novak je konačno osvojio svoju titulu. Tri godine nakon što je ušao u "profesionalne vode", sveži 19-godišnjak je mogao da podigne svoj prvi pehar, a zanimljivo je da je dobio i "srebrni ajpod"(!).

"Kakva je ovo bila nedelja za mene. Zauvek ću se sećati ovog turnira", rekao je tada ovaj "mladić".

Deset godina kasnije Novak se priprema za pohod na četvrti trofej u Torontu, a potom sledi borba za zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru. U međuvremenu, Novak je osvojio ukupno 65 titula od kojih je čak 12 sa grend slem turnira. Oborio je ko zna koliko rekorda, a čini se da još uvek želi da ih ruši...

Ovako je počeo budući "broj 1".

Djokovic Amersfort
Izvor: YouTube

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC