• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vujović i Slovenci startali pobjedom

Autor mondo.ba

Veselin Vujović svoje četvrto učešće na olimpijskim igrama, ovaj put kao selektor Slovenije, otvorio je pobjedom.protiv Egipta. Tunis namučio Francuze.

Slovenija je napravila veliki uspjeh plasmanom na Olimpijske igre, a ekipa koju sa klupe vodi srpski stručnjak Veselin Vujović ne želi na tome da stane.

Rukometaši Slovenije savladali su Egipat 27:26 u prvom kolu Grupe B, uz odličnu partiju mladog Blaža Janca koji je postigao osam golova uz stoprocentan učinak.

Davedesetogodišnji Janc, član Celja, trinaest sekundi prije kraja postigao je pobjedonosni gol za Sloveniju, a Egipćani nisu uspjeli da u preostalom vremenu sa igračem više stignu do izjednačenja.

Osim Janca, istakao se i Marko Bezjak koji je postigao sedam golova, kao i Ahmed Elahmar u selekciji Egipta.

U ovoj grupi selekcija Njemačke savladala je Švedsku 32:29 ,a najzaslužniji za trijumf evropskih šampiona bio je Julius Kun sa sedam golova, ali i golman Andreas Volf koji je sakupio 10 odbrana.

U posljednjih deset minuta ovog meča ušlo se u egalu 25:25, ali onda su Nijemci došli do odlučujuće prednosti od tri gola koju su čuvali do kraja.

Domaćin Brazil iznenadio je Poljake savladavši ih 34:32i tako najavio da bi uz Katar mogao biti druga neevropska selekcija u četvrtfinalu.

Već na samom početku Brazilci su poveli 4:0 i nametnuli svoj ritam, a u pojedinim trenucima meča imali su i šest golova prednosti.

Poljaci su tek u par navrata uspjeli da dođu na samo jedan gol zaostatka, ali ne i do izjednačenja i poraz je bio neminovan.

U Grupi A Katar je ubjedljivo savladao Hrvatsku 30:23 uz odličnu partiju Dobijlije Danijela Šarića koji je imao osam odbrana. Prvo ime meča bio je Žarko Marković koji je postigao deset golova, a istakao se i drugi Crnogorac sa katarskim pasošem, golman Goran Stojanović, koji se istakao na golu u drugom poluvremenu s ašest odbrana.

Aktuelni olimpijski pobjednik, reprezentacija Francuske, počela je turnir skromnom pobjedom 25:23 nad Tunisom.

Ekipa Kloda Oneste odlično je odigrala prvo poluvrijeme koje su dobili rezultatom 16:11, ali je u nastavku dozvolila Tunižanima da se vrate u igru i priđu na samo jedan gol razlike.

Na nešto manje od tri minute do kraja Tunis je zabio za 24:23, a potom je sve dileme riješio Nikola Karabatić pogotkom za konačnih 25:23.

Kentin Mae bio je naefikasniji za pet golova, a po četiri I Porte. U strijelce se upisao i golman Vinsent Žerar koji je na ovom meču uglavnom bio na golu, dok je Tijeri Omeje proveo među stativama nešto više od deset minuta.

Danci su očekivano lako izašli na kraj sa Argentinom i na kraju slavili 25:19. Mikel Hansen i Lase Svan postigli su po šest golova, dok je gol više postigao Ergentinac Pablo Simonet.

Rezultati prvog kola:

Grupa A:

Katar – Hrvatska 30:23

Danska - Argentina 25:19

Francuska – Tunis 25:23

Tabela: Katar 2, Danska 2, Francuska 2, Tunis 0, Argentina 0, Hrvatska 0

Grupa B:

Slovenija – Egipat 27:26

Njemačka – Švedska 32:29

Brazil – Poljska 34:32

Tabela: Njemačka 2, Brazil 2, Slovenija 2, Egipat 0, Poljska 0, Švedska 0

Komentari 3

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

pop73

Samo Srbiji ne valja kao trener. Gdje je god radio kao trener ostavio je sjajne rezultate. Zato nas u rukometu nema ni na balkanijadi a kamo li nešto više.

B.Luka

@pop73 brate upravu si gdje god je radio ljudi su mu klecali,pa cak i hrvati u zagrebu. Pozdrav iz B.luke.

Tuga i žalost

@pop73 Tako je i sa igračem Srđanom Trivundžom.Gdje je god igrao,Zvezda,Španija,Celje... držali su ga ko kap vode na dlanu.Jedino ovdje ne valja šusteru Umićeviću i bradonji Brankoviću.U današnjem Blicu je legenda Banjalučkog rukometa Zdravko Rađenović upravo rekao o kakvoj se upravi radi.Tuga i žalost.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC