• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zašto je Tijana ostala bez zlata?

Autor mondo.rs

Ogroman, ogroman uspeh napravila je srpska tinejdžerka Tijana Bogdanović, osvojivši srebrnu medalju u tekvondu na Olimpijskim igrama, ali ostao je gorak ukus zbog sudijske odluke. Ako niste gledali finalnu borbu...

 Tijana Bogdanović osvojila srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru Izvor: MN PRESS

Tijana Bogdanović ima zlatni osmeh.

Ova devojka, koja je pre nekoliko meseci napunila 18 godina (zanimljivo, ona i Ivana Španović su rođene u istom mesecu - maju, s tim da je atletičarka starija od nje 8 godina), prvi put je došla na Olimpijske igre i odmah medalja! 

Lomila je i "prebijala" Tijana protivnice u sredu, potukla je i trenutno najbolje rangiranu Kineskinju Vu, a potom i u noći između srede i četvrtka (po srednjeevropskom vremenu), ušla u borbu za zlato.

Protiv takmičarke iz Južne Koreje Kim Sohui nije dobro počela. Korejka je imala prednost do finiša. Ali, Tijanina protivnica ulazila je u "crvenu zonu", u opasnost da bude diskvalifikovana. Tijana je pokazala veliku borbenost, nije odustajala i od 4:7, došla je do 6:7 i napadala je.

U bukvalno poslednjim sekundama, tačnije u poslednjoj sekundi, Tijana je Korejki zadala poslednji udarac, od kojeg je Kim Sohui pala na tatami. Za to se u tekvondu dobija poen ili bar opomena protivnici. Ali, sudije su odlučille da rezultat ostane isti.

Nije pomoglo ni to što je srpski tim uložio prigovor, tačnije tražio je od sudija da ponovo pregledaju snimak tih poslednjih trenutaka borbe. Sat je nedvosmisleno pokazivao da Tijana jeste udarila protivnicu pre isteka borbe.

Tijana je odmah posle zadatog udarca podigla ruke u vis u znak radosti, ali...

Šta se dogodilo na kraju, objašnjava trener srpskih tekvondistkinja Dragan Jović:

"Mislim da je Tijana oštećena u finalu. Za svako padanje protivnika automatski ide opomena. To je bila, koliko sam pratio, 10 opomena za Korejku, a to znači i diskvalifikacija. I ako sam se prevario u brojanju, svakako je trebalo da bude opomena i to bi bio zlatni poen i dalo bi Tijani mogućnost da se bori u četvrtoj rundi (u tom slučaju, rezultat bi bio 7:7)", kaže Jović.

Analizirajući finalnu borbu, Jović je ocenio da je prva runda bila, možda, i najslabije Tijanino izdanje na celom turniru, ali daje to i razumljivo, s obzirom na umor i težinu žreba.

"Slabije je otvorila meč, ali je to normalno, imala je baš teške protivnice. Žao mi je što se nije završilo zlatnom medaljom, jer je Tijana to zaslužila. Pa, dobila je Kineskinju Vu 17:7, što je njen najteži poraz u karijeri. Kineskinja je potom izgubila od Azerbejdžanke, jer se nije oporavila od tog šoka", dodaje Jović.

Tićo, mi kažemo - svaka ti čast! Biće još prilika za zlato! Nastavi da se smeješ!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC