• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hasanefendić za MONDO: Rajković se sam precrtao

"Ja kao selektor ne znam ni gdje se dečko nalazi! Tako se ne ponaša reprezentativac Srbije", rekao je selektor srpskih rukometaša Sead Hasanefendić.

 Hasanefendić za MONDO: Rajković se sam precrtao Izvor: MONDO

Novi selektor rukometaša Srbije Sead Hasanefendić želio je da osvježi nacionalni sastav, a jedna od rijetkih pozicija na kojoj je želio da proba trojicu igrača tokom završnih priprema, bila je ona na kojoj igra Vukašin Rajković.

Ipak, desni bek danskog Handbolda ni do utorka, 5. januara nije se ni javio, ni pojavio u bazi ekipe, u Kranjskoj Gori.

Hasanefendić je čekao, čekao i nije dočekao. U izjavi za MONDO, iskusni stručnjak potvrdio je da je precrtao 24-godišnjeg igrača, koji je nekada igrao za Metaloplastiku.

Tačnije, Hasanefendić je naglasio da se on sam precrtao.

"Rajković nije stigao, nije se pojavio... I ne samo to. Pripreme su već poodmakle, a ja kao selektor ne znam ni gdje se dečko nalazi! Jednostavno se ne javlja na mnogobrojne telefonske pozive. On je već pokazao kako ne treba da se ponaša jedan reprezentativac i sam je sebe precrtao. On je već na spisku rezervi", rekao je Hasanefendić za MONDO.

"Nije mi jasno, on je već propustio 66 odsto priprema... Ali, šta da se radi. Ostajemo sa dvojicom igrača na poziciji desnog beka, a želio sam da probam i njega", dodao je Hasanefendić, čiji se spisak neplanirano sveo na 18 imena.

Srbija je tako, pored od ranije povrijeđenog Marka Vujina, ostala bez još jednog desnog beka. Sada, tu poziciju u ekipi pokrivaju Aleksandar Stojanović i veteran Ivan Lapčević...

Do početka Evropskog prvenstva u Austriji, 19. januara, Hasanefendić će morati da odredi spisak od 16 igrača, s tim da će poslije prve faze imati pravo na dve izmjene, ukoliko dođe do povreda, a poslije druge faze, imaće pravo da zamijeni još jednog igrača i otuda je na pripreme u Kranjsku Goru, 2. januara, poveo 19 igrača. Tačnije, mislio je da je poveo.



Svi u taboru "orlova" u ponedeljak su se uspaničili kada se najstariji, kapiten Dejan Perić požalio na povredu zadnje lože. Djelovalo je kao da je povreda ozbiljna i da 39-godišnji as, sa 207 nastupa za nacionalni tim, neće moći u Austriji da zabilježi svojevrstan "kambek". Ipak, rezultati ljekarskog pregleda u Celju, od utorka ujutru, popravili su raspoloženje u ekipi.

"Doktor reprezentacije bi vjerovatno mogao da vam da detalje o povredi, ali evo, ja ću vam prenijeti informaciju koja je stigla do mene. Povreda je takve prirode da, ukoliko bi se danas igrala neka jako važna utakmica, on bi mogao da brani. Ali, to ne znači da povreda ne postoji i da je ne treba tretirati. On će sve vrijeme do početka EP biti pod terapijom, koliko vidim, već se osjeća bolje i svi smo optimisti", dodao je Hasanefendić.

"Ništa nije puklo, nije mu zabranjeno da igra. Bitno je da Dejan (Perić) ima povjerenja u terapiju koja mu je određena i da na kraju krajeva, odlična atmosfera nije narušena. Prve sekunde, kada smo vidjeli da se povrijedio, nije nam bilo svejedno", priznao je Hasanefendić.

Kako se vi, kao selektor, borite sa brojnim povredama?

"Ne dozvoljavam da mi to kvari raspoloženje, moj posao je da budem pozitivan. Povrede se događaju, to je sastavni dio priprema svih reprezentacija, pa i naše. Naravno, bilo bi sjajno da toga nema, ali ne otežavaju samo povrede period priprema. Volio bih da smo imali još mjesec dana da radimo, da smo učestvovali na dva, tri turnira prije početka EP, da ne nabrajam sada... Ja nemam vremena da razmišljam na taj način, preda mnom su drugačije preokupacije", kaže Hasanefendić, koji će u srijedu od 11 časova izvesti ekipu na pripremni meč sa Slovenijom, a već 8. januara "orlovi" putuju u Francusku, gdje će sa šampionom svijeta odigrati dvije prijateljske utakmice, poslije čega slijedi povratak u Beograd i posljednji duel sa Egiptom, 16. januara.

Narednog jutra, Srbija će krenuti put Linca, gdje je očekuje debi pod tim imenom na Evropskim prvenstvima, a protivnici u prvoj rundi su domaćin Austrija, Danska i Island.

Kako igrači, koji su relativno skoro, izašli iz perioda oporavka od teških povreda, podnose paklen ritam na pripremama? Prije svih, Danijel Anđelković i Aleksandar Stojanović...

"Dani i Aca sve to podnose jako dobro. Sigurno je da još nisu na najvišem nivou, ali je samo pitanje kada će biti. Najvažnije je da tokom treninga ne primjećuje da su iza njih ozbiljne povrede i da ne rade po posebnom programu, već sve ono što rade i ostali", ocijenio je Hasanefendić.



Kako teče proces upoznavanja i zbližavanja između igrača i novog selektora van treninga, s ozbirom da ste postavljeni na tu funkciju u oktobru i da su pripreme u Sloveniji prvi period, koji u kontinuitetu provodite sa timom? Od jutra, do sutra...

"I dalje postoji mala distanca, kao i obično, između igrača i trenera. Ali, svakim danom sve više i bolje se upoznajemo, što vi kažete - zbližavamo. Atmosfera u timu je odlična i ozbiljno radimo na tome. Ovdje imamo svoje zakone i pravila ponašanja, prezadovoljan sam kako igrači to poštuju, a u isto vrijeme među nama vlada zajedništvo. Atmosferu u timu bih opisao sljedećim riječima - ovde vlada opuštena disciplina i red", slikovito je pokušao da prenese Hasanefendić.

Neodazivanjem Rajkovića, za 16 mjesta na osnovnom spisku nastavljaju da konurišu sljedeći igrači:

GOLMANI: Dejan Perić (Vesprem, 1970), Dimitrije Pejanović (Torevjeha, 1974), Darko Stanić (Koper, 1978).

DESNA KRILA: Nikola Kojić (Celje, 1979), Dragan Tubić (Partizan, 1985).

PIVOTMENI: Alem Toskić (Celje, 1982), Uroš Vilovski (Vesprem, 1984), Rastko Stojković (Kilce, 1981).

LIJEVA KRILA: Ivan Nikčević (Navara, 1981), Dobrivoje Marković (Kuensa, 1986).

BEKOVI: Aleksandar Stojanović (Kadeten, 1983), Ivan Stanković (Aragon, 1982), Vukašin Rajković (Handbold, 1983), Danijel Anđelković (PIK Seged, 1978), Žarko Šešum (Vesprem, 1986), Petar Nenadić (PIK Seged, 1986), Momir Ilić (Kil, 1981), Nenad Vučković (Melsungen, 1980), Ivan Lapčević (Vesprem, 1976).

REZERVE: Dragan Počuča (Trembl, 1974), Milan Torbica (Kasarano, 1981), Ratko Nikolić (Navara, 1977), Marko Ćuruvija (Metalurg, 1981), Mladen Bojinović (Monpelje, 1977), Uroš Mitrović (Kretil, 1984), Momir Rnić (Gorenje, 1987).

(N. Janković, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC