• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poraz Đokovića i Zimonjića na startu!

Autor mondo.rs

Novak Đoković i Nenad Zimonjić odlučili su da pokušaju zajedno u dublovima na Mastersu u Parizu, ali su takmičenje završili posle 56 minuta.

Dobitnici "vajld karda" od organizatora vrednog turnira u "Bersiju", domaći takmičari Adrijan Manarino i Kventin Elis, bili su bolji u dva seta – 6:3, 6:4 i lako izborili meč 2. kola sa najboljim dublom sveta, braćom Majkom i Bobom Brajanom.

Nole i Ziki poslednji put igrali su zajedno na Olimpijskim igrama u Riju ovog leta, kada su stigli do 2. kola, a pre toga pokušali su da se uigraju na Mastersu u Torontu, poslednjem turniru pred Rio, gde su ispali na startu.

Oni su ove godine igrali dva puta u dublu u Dejvis kupu, sa polovičnim učinkom.

Nešto dobro u porazu teško je pronaći u Zimonjićevom slučaju, ali u Đokovićevom i ne toliko.

On je ovog ponedeljka popodne dobio priliku da, u delu sezone kada pokušava da izađe iz povrede i pronađe poljuljano samopouzdanje, izađe na teren, pred publiku i TV kamere, oseti podlogu, "uđe u udarac", suoči se sa dobrim serverima kakvi su francuski teniseri, "namesti ruku" kod servisa i riterna, proba volej, itd.

U dublu, gde nema igre na "đus", timovi su igrali bez brejk šanse do rezultata 4:5 za Francuze u drugom setu, kada je viđena i prva brejk lopta odmah pretvorena u meč. Pre toga, Elis (20 godina) i Manarino (28) bolje su otvorili susret, poveli 1:4, na 2:5 srpski par napravio je, ispostaviće se, jedini brejk na meču, ali je već u narednom na svoj servis doživeo novi brejk za 3:6 iz druge set lopte.

Na kraju, treba istaći i da su veliki prijatelji i dugogodišnji saigrači iz Dejvis kup reprezentacije izašli jedan drugome u susret, jer je Zimonjić zbog pada na ATP listi dublova mogao da izbori plasman u glavni žreb samo ukoliko bi za para imao nekog od vodećih singl igrača, dok je Novak u isto vreme prolio "prvi znoj" i svakako se dobro zagrejao za ono što ga očekuje, a to je i odbrana titule i odbrana prvog mesta na svetu.

U kojoj meri će mu ova jednočasovna dubl avantura pomoći saznaćemo u sredu, jer je "No1e" slobodan u prvom kolu.

Đoković će se u singlu sastati sa boljim iz meča Nikolas Almagro – Žil Miler, koji je zakazan za utorak u 10 časova.


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC