• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NEMA PREDAJE: Novak iz minusa u četvrtfinale!

Autor mondo.rs

Kralj čuva krunu! U teškom, "tvrdom" meču, Srbin je pobedio Grigora Dimitrova i ušao među osam najboljih u Parizu. Naredni rival - Marin Čilić.

Nije bilo lepo, ali je bilo i te kako važno!

Novak Đoković eliminisao je Grigora Dimitrova u osmini finala Mastersa u Parizu, u meču koji neće pamtiti po blistavoj igri, ali hoće po trijumfu kojim je sačuvao sudbinu prvog mesta u isključivo svojim rukama.

Posle dva sata i 24 minuta tenisa, posle 49 vinera i čak 84 greške na obe strane, odlučeno je koji teniser će igrati protiv Marina Čilića za plasman u polufinale.

ĐOKOVIĆ - DIMITROV 4:6, 6:4, 6:3

I u trenucima u kojima se činilo da je pobeda sve dalja, najbolji igrač sveta pokazao je u četvrtak snažnu, šampionsku volju - definitivno presudnu za ovakav ishod duela.

Bugarin je počeo bolje, manje grešio i stekao vođstvo uzastopnim brejkovima u prvom setu. Đoković se tražio, promašiovao, pogađao i vremenom nalazio ritam, u kojem je ipak mirno rešio drugi i treći set prema receptu - "rani brejk i siguran servis".

Viđenim epilogom, Novak je upisao šestu "recku" protiv 18. igrača sveta i zadržao potpunu kontrolu nad trkom za čelo ATP liste, na kojem je poslednje 122 nedelje, a ukupno 223 sedmice.

U sledećoj, četvrtfinalnoj rundi protivnik prvog reketa sveta biće Hrvat Marin Čilić, protiv koga je igrao 14 puta i u tim duelima ostvario isto toliko pobeda.

Kada je u pitanju borba za prvo mesto, Đokoviću će za ostanak na vrhu biti dovoljan plasman u finale, pod uslovom da i Marej 'dogura' do tog meča. U tom slučaju, čak i da izgubi duel za titulu od Britanca, Novak će ostati prvi reket sveta.

Đoković, podsetimo, u Parizu brani trogodišnju seriju nepobedivosti!

IZ GEMA U GEM:

Treći set - 6:3

- 6:3 "Tvrd" gem, kao i praktično svi prethodni, ali i sjajan bekhend Đokovića za drugu meč loptu! Odmah potom, Dimitrov greši i šalje loptu u mrežu, za Novakov trijumf!

- 5:3 Dobra defanziva našeg igrača, ali osmi gem ipak protiče bez šanse za brejk. Đoković će u sledećem servirati za pobedu i plasman.

- Novak menja reket u pauzi, a Dimitrov dobija nove loptice za servis.

- 5:2 Razmena servis gemova i čvrsta igra Đokovića nagoveštavaju skori kraj. Iskoristivši još jednu grešku protivnika, Srbin dolazi na gem do pobede. Sada će servirati Dimitrov.

- 4:1 Đoković servisom dolazi do još jednog gema i nastavlja da igra sigurno. U mirnom ritmu, Srbin dolazi na dva koraka od pobede.

- 3:1 Bugarin "uzima" gem i u pozorišnoj atmosferi prekida Novakov niz.

- 3:0 Novak asovima i tačnim servisima uvodi Dimitrova u kontraritam. Čim lopta nekoliko puta pređe mrežu Bugarin pravi grešku. Novak potvrđuje brejk!

- 2:0 Tri greške pravi Dimitrov posle Đokovićevih riterna, a posle finalnog nije uspeo da vrati loptu na drugu stranu. BREJK!

- 1:0 I ovaj set počinje kao i prethodni - ekspresnim gemom Đokovića! Dimitrov postaje brzoplet.


Drugi set - 6:4



- 6:2 Gem, set i BREJK! Duplom servis greškom Dimitrova, Đoković izjednačuje u setovima. Nema mnogo ritma ni u drugom setu, ali je Novak u važnim trenucima pogađao i pre svega - manje grešio.

- 5:2 Novak uključuje motore u finišu drugog seta. Tri servis vinera našeg tenisera, za gem sa "nulom". Prvi na ovom meču.

- 4:2 Dimitrov smanjuje prednost ekspresnim osvajanjem gema. Promena loptica.

- 4:1 Zdravstveno, čini se da je sa Novakom sve u redu posle kratke pauze i pružanja pomoći. Igrački, čini se da se malo "ohladio", ali ga to ipak nije koštalo gema, jer je odigrao pribrano u najvažnijim momentima. I dalje naš teniser forsira igru na bekhend protivnika.

- Novak je spreman i ponovo je na terenu.

- Medicinska pauza. Đokoviću je proklizala leva noga, ali je desna istrpela veće opterećenje. Ona mu i pravi veći problem.

- 3:1 Dimitrov reaguje. I dalje "tvrd" meč nastavljen je upravo takvim gemom. Novaku je pri poslednjem poenu proklizala leva noga, ali se isprva čini da nije ozbiljniji problem.

- 3:0 Još jedan dug, iscrpljujući gem i potvrda brejka. Skoro 10 minuta borbe, ples po ivici novog oduzetog servisa, ali na kraju epilog kojim smo zadovoljni. Đoković je ispustio vođstvo 40:15, ali je smogao snagu da se podigne, uzvrati i da zaokruži vođstvo od tri gema.

- 2:0 BREJK! Bugarin nije realizovao vođstvo 40:15, Novak je uzvratio, iskoristio greške rivala i stekao važno vođstvo.

- 1:0 Kao i na početku meča, Đoković otvara drugi set ekspresnim osvajanjem gema.

Prvi set - 4:6




- 4:6 Bez napetosti i nažalost bez brejka. Dimitrović osvaja gem uz malu pomoć mreže i ulazi u drugi set sa vođstvom. Novaku je preko potrebna energija.

- 4:5 Đoković se održava u setu, a Bugarin će morati da servira za osvajanje prvog seta.

- 3:5 Nije dobra situacija... Novak se i dalje ne "pronalazi" na terenu, dok Dimitrov snažnim udarcem čuva svoj servis gem i dolazi nadomak vođstva u setovima.

- Igra je nakratko bila prekinuta jer je papirić leteo sa vrha. Đoković ga je uhvatio i igra se nastavlja.

- 3:4 Novak se diže! Odlična četiri poena, za prekid mini serije Dimitrova. Može li Srbin da novim "brejkom" izjednači?

- 2:4 Bugarin, nažalost, prekida seriju obostranih "brejkova". Sačuvao je svoj servis gem i prvi put osetnije poveo. Đokoviću fali energija na početku meča, iako se očigledno trudi.

- 2:3 Novak se trudi, ali ga lopta i dalje ne sluša. Posle gema dugog deset minuta, Bugarin ponovo ostvaruje "brejk". Već tri gema uzastopno osvaja teniser koji ne servira.

- 2:2 Beskonačni gem i IZJEDNAČENJE! Posle skoro 15 minuta borbe u četvrtom gemu i nepreglednog niza poena, Srbin iznuđuje drugu brejk loptu i koristi je! Ribrejk! Bugarin je imao šest gem lopti.

- 1:2 Prvi problem! Bugarin je "brejknuo" Novaka i u trećem gemu, na servis Srbina, stekao prednost.

- 1:0 Siguran početak Đokovića. Ekspresno, za dva minuta igre, otvara meč vođstvom u gemovima.

NAJAVA:

Prva prepreka u odbrani pariske krune uspešno je prebrođena, pošto je Žil Miler iz Luksemburga savladan 2:0.

Drugi izazov Novaku Đokoviću na ovogodišnjem mastersu u Parizu, kojim vlada od 2013. godine, je Bugarin Grigor Dimitrov.

Do sada su se sastajali sedam puta, a naš teniser je pobednički okončao šest duela. Izgubio je jedino u Madridu, pre tri godine.

Pobednik će u četvrtfinalu igrati protiv Marina Čilića.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC