• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Marej po planu, Đoković opet na potezu

Autor mondo.rs

Britanac se plasirao u četvrtfinale pariskog Mastersa, gde čeka Berdiha ili Simona.

Endi Marej nastavlja poteru za Novakom Đokovićem i prvim mestom na ATP listi.

On je u četvrtak zabeležio 16. uzastopnu pobedu u turnirskim mečevima, a 17. teniser sveta Luka Puj pretrpeo je rezultatski debakl, iako se prilično dobro nosio sa favoritom - 6:3, 6:0.

Puj je najveću šansu propustio kada je sredinom prvog seta vratio brejk i došao u poziciju da servira za izjednačenje na 4:4. Marej mu je ponovo oduzeo servis, rešio set u svoju korist i do kraja meča uzeo čak osam gemova zaredom.

Za vođstvo od 3:0 u drugom setu morao je mnogo da se preznoji, ali kada je stekao prednost od dva brejka, bilo je jasno da je borba praktično gotova.

"Juče je Verdasko igrao veoma dobro i namučio me. Danas je bilo bolje, sa osnovne linije sam čistije udarao lopticu i diktirao veći broj poena", rekao je Škotlanđanin.

Marej u četvrtfinalu može da se sastane sa Čehom Tomašom Berdihom ili sa još jednim Francuzom, Žilom Simonom. U eventualnom polufinalu bi mu rival bio Miloš Raonić, Kei Nišikori ili Žo Vilfrid Conga.

"Ko god da bude, probaću da igram dobro. Tomaš jako udara lopticu i voli da rizikuje, tako da su poeni kraći. Sa Žilom je fizički naporno jer voli da drži lopticu u igri. Cilj mi je da završim sezonu što je jače moguće", dodao je Endi Marej.

Da bi posle 122 nedelje skinuo Đokovića sa svetskog vrha, on u Parizu mora da ode dva koraka dalje. Recimo, Novak bi eventualnim porazom od Mareja u finalu zadržao čelnu poziciju, ali ako u petak izgubi od Marina Čilića u četvrtfinalu, Marej bi postao "broj jedan" već plasmanom u finale, dakle sa još dve pobede u dvorani "Bersi".

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC