• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak: Bilo mi je potrebno da me rival izazove...

Autor mondo.rs

Đoković posle preokreta u osmini finala mastersa u Parizu ocenio da se vidi napredak u njegovoj igri

Novak Đoković prošao je ozbiljan test u osmini finala mastersa u Parizu. Najbolji igrač sveta izgubio je prvi set protiv Grigora Dimitrova, ali je onda preokrenuo situaciju na terenu i prebrodio i drugu prepreku na putu ka odbrani trofeja - 4:6, 6:2, 6:3.

Srpski as rekao je da je zadovoljan načinom na koji je odgovorio dobrom rivalu na terenu.

"To mi je bilo potrebno, više psihički nego bilo šta drugo. Bilo mi je potrebno da me rival na terenu izazove na svaki način. On je igrač sa puno varijacija, agresivan je, ima dobar servis, igra dobro... Taktički je imao dobru zamisao i ovo je bila borba do poslednjeg poena. Drago mi je zbog ovakvog meča i fizički i mentalno, protivnik mi nije prepustio duel, već se snažno borio, a ja sam odgovorio na pravi način, što uliva samopouzdanje za nastavak turnira", rekao je Đoković.

Novinare u Parizu zanimalo da li bi bilo bolje da su sa Novakom Đokovićem na turniru treneri Marijan Vajda i Boris Beker, ali je prvi reket sveta rekao da ne želi da priča i dodao da je "ovo trenutno najbolji mogući tim".

Priznaje da postoji još prostora za napredak u njegovoj igri.

"Zadovoljan sam igrom, iako je bilo još trenutaka tokom meča gde sam mogao da igram na višem nivou, svestan sam toga. Ipak, s druge strane uzimajući u obzir formu u poslednje vreme, koja nije bila toliko konzistentna kao u prvih šest meseci, očekivao sam da imam oscilacije, jer nisam imao toliko mečeva od US Opena".

Đoković, koji je nepobediv u Bersiju od 2013. godine, u četvrtfinalu će se sastati sa Hrvatom Marinom Čilićem, koji je bio uspešniji od Davida Gofana (6:3, 7:6).

"Kako napredujem na turniru, tako je kvalitet sve viši i svaki meč je sve bitniji. Igram protiv Čilića - top 10 igrača, koji je u izvrsnoj formi. Nekako je prirodno očekivati da se forma uzdiže kako odmiče ovaj turnir, nije prvi put da prolazim kroz ovo", istakao je najbolji igrač planete.

Duel Đokovića i Čilića igra se danas u Parizu i neće početi pre 16 časova.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC