• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUKOMET (SP 2011): BiH teško s Finskom

Rukometaši BiH su teže od očekivanog savladali domaćina Finsku 30:28 u prvom meču turnira za plasman u baraž SP 2011. u Švedskoj.

 RUKOMET (SP 2011): BiH teško s Finskom Izvor: MONDO

Izabranici Vojislava Rađe dobro su ušli u utakmicu i poslije prvih 15 minuta stekli pet golova prednosti (10:5), da bi do poluvremena Finci uspjeli da smanje na 17:13.

U nastavku, BiH je opet pojačala igru u odbrani i stekla "plus sedam", ali je onda uslijedio čudan pad, koji su umalo iskoristili domaći rukometaši da naprave preokret.

Ipak, ponajviše zahvaljujući odličnim odbranama Ratka Vujovića, te pogocima Damira Doborca, BiH je osvojila bodove pred nastavak turnira u kojima se BiH još sastaje sa Rumunijom i Velikom Britanijom.

Najefikasniji kod BiH bili su Mirsad Terzić sa sedam i Doborac sa golom manje, dok je domaćine predvodio golman Toni Kurpa sa 14 odbrana.

U drugom meču grupe, Rumuni su bez problema pobijedili Britance (36:27), koji su u subotu naredni protivnici Rađinih pulena.

Pobjednik grupe ovjeriće vizu u baraž za Svjetsko prvenstvo naredne godine u Švedskoj.

BIH: Šabanović (7 odbrana), Doborac 6, Martinović 3, Veselinov, Harmandić 4, Malešević, Stojanović 2 (1), Terzić 7, Toromanović 5, Halilbegović, Prce 1, Vujović (9 odbrana), Jaškić 2, Pijetlović. Selektor: Vojislav Rađa.

FINSKA: Kurpa (15 odbrana), Lindstrom 3, Norkvist, Kangas 2, Karlson 4 (4), Gronberg 4, Hertola, Viljanen 2, Kilšted, Stenius 1, Taminen 6, Silanpa 3, Ronberg 1, Valo 2, Skogberg. Selektor: Mikel Kelman.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC