• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Raonić odustao, Marej prvi teniser sveta!

Autor mondo.rs

Kanadski teniser Miloš Raonić se povukao sa Mastersa u Parizu, pa je Endi Marej prošao u finale. Samim tim - prestigao je Novaka Đokovića na ATP listi i od ponedeljka će biti prvi teniser sveta.

Sat vremena pre početka polufinala Mastersa u Parizu novinarima se obratio kanadski teniser Miloš Raonić i saopštio da se "povlači sa turnira zbog povrede", pa je tako britanski teniser stigao do finala bez borbe.

Samim tim - to znači i da će Endi Marej od ponedeljka biti prvi teniser sveta, pošto je prolazom u finale prestigao našeg Novaka Đokovića, koji je ispao juče u četvrtfinalu i tako nije odbranio titulu osvojenu prošle godine.

Britancu je za prvo mesto na ATP listi bio dovoljan prolazak u finale, pa će i ako u nedelju izgubi od Džona Iznera (u dva seta dobio Hrvata) biti u prednosti u odnosu na Novaka Đokovića.

Koliko?

U slučaju poraza imaće svega PET bodova više od Novaka Đokovića, koji će imati 10.780, dok bi u slučaju trijumfa nad Amerikancem otišao na nešto veću prednost i imao bi 11.185 bodova.

Najbolji srpski sportista je po treći put "skliznuo" sa prvog mesta na ATP Listi, a prvi put posle 122 nedelje otkako je uspostavio svoju dominaciju, ali dobra forma Endija Mareja i njegov veliki pad u igri od osvajanja Rolan Garosa koštali su ga ostanka na prvom mestu.

Novak Đoković je već uspevao da se dva puta vrati na prvo mesto na ATP listi, a šansu će imati već na završnom Mastersu u Londonu (13-20 novembar).

Endi Marej je imao odličnu godinu, a nakon slabijeg početka – osvojio je Masterse u Rimu, Pekingu i Šangaju, Kvins, Vimbldon, Olimpijske igre i Beč, a sada je na putu da upiše i Pariz.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC