• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bivši selektor na čelu OSS

Autor mondo.rs

Trofejni stručnjak i osvajač zlatne olimpijske medalje na Igrama u Sidneju 2000. godine Zoran Gajić biće novi predsednik Odbojkaškog saveza Srbije, prenosi "Alo"

 Zoran Gajić novi predsjednik OSS Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

  Posle smene Nenada Golijanina sa mesta predsednika Odbojkaškog saveza Srbije odmah je počelo sa licitacijom imenima koja bi mogla da ga naslede na toj funkciji.

Spekulisalo se da je proslavljeni srpski odbojkaš Vanja Grbić bio najozbiljan kandidat za mesto prvog čoveka OSS, a i on je priznao da želi na tu poziciju, ali po svemu sudeći dosadašnji potpredsednik neće otići stepenik više.

"Alo" saznaje da je Grbić odustao od kandidature, a da će novi predsednik OSS biti Zoran Gajić.

Bivši selektor Srbije je osim zlatne olimpijske medalje 2000. godine u Sidneju, osvojio i bronzu na Olimpijskim igrama u Atlanti 1996. godine, bio je vicešampion sveta 1998. godine u Japanu, a sa evropskih prvenstava ima zlato (2001. Češka), srebro (1997. godine Holandija) i dve bronzane medalje (1995. godina u Grčkoj i 1999. godine u Austriji).

Bio je i selektor Rusije, koju je odveo do evropskog vicešampiona 2005. godine u Italiji i trećeg mesta u Svetskoj ligi 2006. godine na domaćem parketu.

Izvor: MN PRESS

Gajić je radio i u brojnim klubovima (Vojvodina, Aris, Orestijada, Olimpijakos, Arčelik, Odincovo, Ural Ufa), a najveći uspeh zabeležio je 2011. godine, kada je sa odbojašicama Rabite iz Bakua bio klupski šampion sveta.

Vanredna izborna skupština OSS zakazana je za 27. novembar u Beogradu, kada će i zvanično biti izabran novi predsednik Saveza.

Pravo da predlože kandidate za novog prvog čoveka Odbojkaškog saveza Srbije imaju regionalni savezi, odnosno udruženja, a rok za predaju kandidature ističe 23. novembra.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC