• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đoković: Juriš na Federera i Nadala

Srbin smatra da su njih dvojica i dalje favoriti, ali da će turnir u Melburnu biti izuzetno zanimljiv, jer je veliki broj pretendenata na titulu.

 Đoković: Juriš na Federera i Nadala Izvor: MONDO

Novak Đoković startovaće na Australijan openu mečom protiv Danijela Himena Travera. Sa Špancem se sastajao samo jednom i poražen je 2006. u Barseloni.

Ukoliko opravda ulogu favorita, treći nosilac će se u drugom kolu sastati sa pobjednikom duela Marko Kjudineli (Švajcarska) - Marinko Matošević (Australija).

Međutim, pogled najboljeg srpskog tenisera svakako seže znatno dalje.

U Melburnu je trijumfovao prije dvije godine i to mu je i dalje jedina gren slem titula u karijeri. Tada je pokazao da ne moraju sve najvažnije trofeje da pokupe Rodžer Federer i Rafael Nadal (njih dvojica osvojili 20 od posljednjih 24 gren slem titula).

Posljednji je to potvrdio Huan Martin Del Potro, koji je na US openu, u svom prvom gren slem finalu, savladao upravo Švajcarca.

"Federer i Nadal su dominirali pet-šest godina. Osvajali su sve gren slemove, ali su se u posljednje dvije godine stvari malo izmijenile", izjavio je Novak Đoković, a prenio "Telegraf".

"Dobro je za nas, ali i za sport, da postoji grupa tenisera koja pretenduje da svrgne Federera i Nadala. Sada svi više vjerujemo da možemo da osvojimo gren slem".

Međutim, Đoković ulogu favorita prepušta tandemu sa vrha ATP liste iako Nadal odavno nije osvojio nijedan turnir, a teniski svijet vjeruje da će Federer ići silaznom putanjom, jer će se više posvetiti porodici.

"Ipak, njih dvojica su i dalje najbolji na svijetu, samim tim i glavni favoriti za osvajanje Australijan opena. Ali, tu su Del Potro, Marej, Rodik i Davidenko, i svi su u odličnoj formi", nastavio je 22-godišnji Beograđanin.

"Muški tenis postaje sve zanimljiviji. Zato vjerujem da će ovaj Australijan open biti jedan od najzanimljivijih gren slem turnira", zaključio je Novak Đoković.

(MONDO, foto Guliver/Getty images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC