• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ilić: Odbrana ruši Islanđane

Prvi protivnik Srbije na Evropskom prvenstvu u rukometu biće reprezentacija Islanda (utorak, 20.15 časova).

 Ilić: Odbrana ruši Islanđane Izvor: MONDO

Bek "orlova" Momir Ilić smatra da Islanđani imaju iskusan, maksimalno borben i kvalitetan tim, ali sa nešto lošijom odbranom i ne naročito sigurnim golmanom.

"Očekuje nas teška utakmica. Svi znamo da je Island dobra reprezentacija i da će dati sve od sebe da pobijedi u prvoj utakmici, jer je to važno za dalje takmičenje. Iskusni su, sa puno kvalitetnih igrača i uz to maksimalno borbeni", rekao je Ilić uoči okršaja B grupe u Lincu.

Island, prema njegovim riječima, osvajanjem drugog mjesta na Olimpijskim igrama u Pekingu nije napravio iznenađenje, jer je ozbiljno radio do tog uspjeha.

"Uvijek su bili 'tu negdje', ali nisu imali sreće. Na OI su igrali jako dobro, a iskustvo i zajedništvo je doprinijelo da dođu do finala. Imaju mentalitet da se ne predaju do posljednjeg momenta".

Ilić je naglasio da bi prednost Srbije trebalo da bude odbrana.

"Moramo da spriječimo polukontre i kontre. Njihova odbrana nije neki adut, nemaju sigurnog golmana, mada i on može da pruži dobru partiju. Nadam se da to neće uraditi protiv nas".

Zanimljivo je da Srbija ima negativan skor sa Islandom na velikim takmičenjima.

"Mnogo lakša za nas biće grupa druge faze EP, jer ćemo tamo igrati sa Rusima i Norvežanima. Naravno, nadam se da ćemo taj loš skor sa Islanđanima popraviti", rekao je Ilić.

On je opomenuo da poodmakle godine u kojima se nalaze mnogi rukometaši Islanda ne bi trebalo protumačiti kao njihovu slabost.

"To što Olafur Stefanson ima 37, 38 godina, nije važno, jer na svakoj utakmici postigne po deset golova. Nisu mladi, ali su dugo zajedno i poznaju se dobro. Ne možemo da razmišljamo kako je to naša prednost".

Na pitanje koga vidi kao favorita EP, Ilić je pomenuo Francusku, "možda Poljsku, Hrvatsku", a "možda bude i neko iznenađenje".

Turnir u Austriji igraće se od 19. do 31. januara. Srbija će se, pored Islanda, u prvoj fazi sastati sa Danskom i selekcijom domaćina.

(Beta, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC