• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Janko izbacio američkog tinejdžera

Nekadašnji juniorski šampion Australian Opena, Janko Tipsarević, krenuo je u šestu seniorsku avanturu na prvom gren slem turniru sezone.

 Janko izbacio američkog tinejdžera Izvor: MONDO

Srpskom teniseru protivnik u prvom kolu bio je 17-godišnji Amerikanac Rajan Herison, koji je u utorak ujutru po našem vremenu pružio žestok otpor 36. teniseru svijeta. Ipak, Tipsarević je "jenkija" izbacio u tri seta - 3:0 (6:2, 6:4, 7:6).

Vrijeme trajanja meča, dva sata i 45 minuta, govore u prilog tome da se Janko nije lako izborio sa talentovanim teniserom, koji trenutno zauzima 341. mjesto na ATP listi. U trećem setu, poslije dva brejka na obje strane, igrao se taj-brejk, gdje je do izražaja došla Tipsarevićeva prednost u kvalitetu i iskustvu - 7:3.

U drugom kolu 98. izdanja Australian Opena na Melburn Parku, Tipsarević će se sastati sa 18. nosiocem, Tomijem Hasom. Protiv iskusnog Nemca, Janko je igrao dva puta i rezultat je neriješen. Prvi duel, 2005. godine na Vimbldonu, dobio je srpski teniser, nakon predaje protivnika, a Has je izjednačio poslije meča u tri seta na Mastersu u Parizu 2007. godine.

Tipsarević je poslije osvajanja Melburna u juniorskoj konkurenciji 2001. godine, pet puta učestvovao u glavnom žrijebu seniora i samo jednom prošao je drugo kolo. To je bilo prije dve godine, kada je odigrao čuveni meč sa tadašnjim šampionom Rodžerom Federerom u pet setova i peti izgubio sa 10:8.

Prethodno su, u noći između ponedjeljka i utorka, drugo kolo izborili Jelena Janković, Ana Ivanović i Viktor Troicki, dok će Novak Đoković meč prvog kola igrati u utorak u toku dana, protiv Španca Himeno-Travera.

(N. J. - MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC