• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jelena i Ana: Svaki početak je težak!

Jelena Janković i Ana Ivanović, obje nekada prve teniserke svijeta, ubjedljivo su startovale na Australian Openu ove sezone.

 Jelena i Ana: Svaki početak je težak! Izvor: MONDO

"Ne znam mnogo o njoj. Do sada je nisam gledala. Moj trener će je skenirati, ali moj cilj će svakako biti da igram svoju igru. Biće mi potrebno malo vremena da je prozrem, ali uspjeću", dodala je Jelena, koja je prošle sezone u Melburnu stigla do četvrtog kola.

Novinari, koji uživo prate dešavanja na "Ozi" Openu, "pecnuli" su Jelenu konstatacijom da ju je pritisak javnosti poslije "penjanja" na prvo mjesto WTA liste omeo da 2009. godine zabilježi značajnije rezultate. Beograđanka se, apsolutno, nije složila.

"Nije to... Ne razmišljam o tome šta pišu novine. Svejedno mi je. Trudim se samo da se koncentrišem na svoju igru", navela je Jelena Janković.

Ana je, za razliku koleginice iz Dejvis kup reprezentacije, igrala ove sezone i stigla do polufinala Brizbejna, gdje je izgubila meč od povratnice Žastin Enan. Bolju formu od one zbog koje je prerano, utučena, završila 2009. godinu, 21. teniserka svijeta potvrdila je i u prvom kolu Australian Opena, gdje je 2008. godine igrala finale.

"Zadovoljna sam igrom. Uslovi su bili vrlo teški. Bilo je veoma hladno i vjetrovito, mnogo drugačije nego (na prošlonedjeljnom turniru) u Brizbejnu ili od onog na šta smo inače navikli u Melburnu", rekla je Ana, poslije pobjede za koju joj je bilo potrebno svega nešto više od sat vremana.

"Trudila sam se samo da pronađem put dalje, nisam žurila, pokušala sam da ostanem pribrana. Dobro sam servirala, igrala uopšte. Srećna sam zbog ove pobjede, jer je Šenaj Peri opasna protivnica", dodala je Ivanovićeva, 20. nosilac u ženskom singlu.

Ivanovićeva će u drugom kolu prvog grend slema sezone igrati sa pobjednicom duela 36. teniserke svijeta Žizele Dulko iz Argentine i Slovakinje Suzane Kucove, koja je 138. na WTA rang listi.

Eventualni susret sa Kucovom 22-godišnjoj Beograđanki bio bi prvi sa Slovakinjom, dok je Dulko pobjeđivala u dva dosadašnja duela, prošle godine na Mastersu u Indijan Velsu i 2007. na turniru u Čarlstonu.

Ana Ivanović je 2008. godine igrala finale Otvorenog prvenstva Australije, ali je prošle sezone ispala već u trećem kolu.

(agencije/MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC