• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

AO: Ode Robin kući...

Robin Soderling potvrdio je da može skoro sve u tenisu, ali ne i da odigra dobar Australian Open. Sječa nosilaca u obje konkurencije.

 AO: Ode Robin kući... Izvor: MONDO

Najveće iznenađenje prvog kola Australian Opena, za sada, predstavlja eliminacija osmog nosioca Robina Soderlinga! Uprkos tome što je vodio sa 2:0 u setovima, Šveđanin je ispao u meču sa Špancem Marselom Granoljersom - 3:2 (5:7, 2:6, 6:4, 6:4, 6:2).

Ovaj ishod iznenađenje je samo ukoliko se uzme u obzir činjenica da je Soderling osmi teniser svijeta i jedan od igrača koji je 2009. godinu završio u velikoj formi. Ipak, posmatrašvi rezultate koje je Šveđanin bilježio u karijeri u Melburnu, ispadanje u prvom kolu sve je, ali ne iznenađenje.

Soderling nikada nije prošao drugo kolo Australian Opena...

Prije Soderlinga, od nosilaca u muškom singlu eliminisani su (13) Radek Štepanek (od Ive Karlovića), (16) Tomi Robredo (Santijago Giljardo), (23) Huan Karlos Ferero (Ivan Dodig), (28) Jirgen Melcer (Floran Sera) i (25) Sem Kveri, koji je izgubio od Rajnera Šitlera.

Ženski singl ostao je takođe bez velikog broja nosilaca već u prvom kolu. Za sada, ispale su (14) Marija Šarapova (od Marije Kirilenko), (16) Viržini Razano (od Ekatarine Makrove), (23) Dominika Cibulkova (od Vanije King) i (25) Anabela Medina Garigez, koju je pobedila Karolina Sprem.

Prvi nosioci na Otvorenom prvenstvu Australije Rodžer Federer i Serena Vilijams uspješno su počeli takmičenje na uvodnom grend slem turniru sezone.

Trostruki pobjednik grend slema u Melburnu i prošlogodišnji finalista Federer mučio se sa Rusom Igorom Andrejevim i slavio tek posle četiri seta - 3:1 (4:6, 6:2, 7:6, 6:0).

Andrejev je u trećem setu imao i tri šanse da povede sa 2:1 u setovima.

"Mnogo mi je lakše sada. Definitivno sam imao i sreće u trećem setu", rekao je poslije meča Federer, koji se prošle sezone od Otvorenog prvenstva Australije oprostio suzama nakon poraza u finalu od Rafaela Nadala.

Serena Vilijams je deklasirala 18-godišnju Poljakinju Ursulu Radvansku kojoj je prepustila samo tri gema - 2:0 (6:2, 6:1).

Vilijamsova, koja u Melburnu brani trofej osvojen prošlogodišnjom pobjedom nad Dinarom Safinom od 2:0 (6:0, 6:3), tako je nastavila niz nepobjedivosti u prvim rundama takmičenja na grend slem turnirima.

Meč sa Radvanskom Sereni Vilijams je bio prvi od septembarskog polufinala Otvorenog prvenstva SAD na kome je učešće završila izgubivši posljednji poen susreta sa Kim Klejsters zbog svađe sa sudijama.

Starija sestra Vilijams, Venus, pobijedila je Čehinju Lusi Safarovu sa 2:0 (6:2, 6:2). Još ubjedljivija je bila starija sestra Radvanska, Agnješka, koja je postavljena za 10. nosioca. Agnješka Radvanska je Nemici Tatjani Malek prepustila samo gem - 2:0 (6:1, 6:0).

Plasman u drugo kolo, između ostalih, izborile su i obe srpske predstvnice Jelena Janković i Ana Ivanović.

Francuskinja Marion Bartoli, 11. nosilac, savladala je Rosanu De Los Rios iz Paragvaja sa 2:0 (6:4, 6:1), 13. teniserka svijeta Samanta Štosur bila je bolja od Kineskinje Ćinjun Han 2:1 (6:1, 3:6, 6:2), a Ruskinja Nađa Petrova od Rumunke Edine Galovic 2:0 (6:3, 6:4).

Drugi dan takmičenja u Melburnu donio je i najduži meč teniserki od 1968. godine, pa možda i ranije, navela je Ženska teniska asocijacija (WTA). Čehinja Barbora Zahlavova Stricova savladala je Ruskinju Reginu Kulikovu sa 2:1 (7:6, 6:7, 6:3) poslije četiri sata i 19 minuta.

Najveće iznenađenje u muškom dijelu žrijeba jeste ispadanje osmog nosioca Robina Soderlinga iz Švedske, finaliste Rolan Garosa iz prošle godine, koji je izgubio od 113. tenisera sveta Marsela Granoljersa iz Španije sa 2:3, iako je vodio sa 2:0 (7:5, 6:2, 4:6, 4:6, 2:6)

Šesti nosilac Nikolaj Davidenko iz Rusije deklasirao je Nijemca Ditera Kindlmana sa 3:0 (6:1, 6:0, 6:3), a pobjedu u tri seta ostvario je i 10. nosilac Žo-Vilfred Conga, koji je savladao Ukrajinca Segija Stahovskog sa 6:3, 6:4, 6:4.

Gael Monfis, 12. nosilac, izgubio je gem više u duelu sa još jednim Australijancem Metjuom Ebdenom - 3:0 (6:,4 6:4, 6:4).

Deveti kosturaš Fernando Verdasko, koji je prošle godine u pet setova poražen od Nadala u polufinalu, imao je mnogo više problema u susretu sa domaćim takmičarem Karstenom Bolom - 3:1 (6:7, 7:6, 7:5, 6:2).

Finalista Otvorenog prvenstva Australije iz 2005. godine i domaći ljubimac Lejton Hjuit savladao je Brazilca Rikarda Hočevara sa 3:0 (6:1, 6:2, 6:3), a set nije ispustio ni finalista iz 2006. Markos Bagdatis sa Kipra, koji je bio bolji od Italijana Paola Lorencija 3:0 (6:2, 6:4, 6:4).

Francuz Fabris Santoro je u Melburn stigao kao bi odigrao 70. grend slem u karijeri i već na samom startu je izgubio od Hrvata Marina Čilića sa 0:3 (5:7, 5:7, 3:6).

(agencije/MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC