• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

AO: Novak se zagrijavao pa dominirao!

Šampion iz 2008. godine, počeo je pohod ka novoj tituli u Melburnu. Đoković je poslije dva sata i minut prošao u drugo kolo Australian Opena.

 AO: Novak se zagrijavao pa dominirao! Izvor: MONDO

Poput Rodžera Federera i Rafaela Nadala, dvojice tenisera koje će žestoko juriti tokom 2010. godine, i Novak Đoković neubjedljivo je počeo ovogodišnji Australian Open.

Ovo "neubjedljivo" odnosi se samo na igru šampiona iz 2008. godine u prvom setu. Kasnije, Đoković je postavio Danijela Himeno-Travera tamo gdje mu je i mjesto, u podređeni položaj - 3:0 (7:5, 6:3, 6:2).

Treći nosilac u Melburnu dugo se zagrijavao po atipičnoj temperaturi za ovo doba godine na južnoj hemisferi.

"Nije bilo lako na početku, jer je ovo bio prvi meč u sezoni za mene. Tada sve ide sporije nego što očekujete, ali najvažnija stvar je da sam dobio prvi set. Tada sam uhvatio ritam i imao meč pod kontrolom, iako je bilo teških trenutaka u nastavku", prokomentarisao je Đoković.

Skoro četiri godine čekao je Beograđanin priliku da se trenutno 74. teniseru svijeta, Traveru, revanšira za do sada jedini poraz u međusobnim susretima, iz Barselone 2006. godine (6:4, 3:6, 6:3) i revanširao mu se sa kamatom.

"Nisam ga vidio odavno. Igrali smo 2006. u Barseloni, a sada je pokazao da zna dobro i da igra i na brzim podlogama. Za njegov nivo, igrao dobro danas i bilo mi je nezgodno da ga pobijedim u ovim kasnim večernjim satima", priznao je Novak.

Samo je u prvom setu, Đoković imao problema sa Špancem. Tačnije, više problema imao je sa samim sobom, dok nije razradio noge, podesio "tajming" za udarac, osjetio teren na "Haj sens" stadionu... Kada se to i dogodilo, protivnik nije imao šansi i poslije dva časa i minut preko toga, morao je kući.

U drugom kolu, Đoković će se prvi put u karijeri sastati sa Švajcarcem Markom Kjudinelijem, koji se debelo namučio sa australijskim teniserom hrvatsko-bosanskog porekla, Marinkom Matoševićem. Momka iz Jajca, Kjudineli je dobio u četiri seta i dva taj-brejka - 3:1 (7:6, 7:6, 4:6, 6:3).

Traver je prvi napravio brejk i držao ga u prvom setu do 4:3, kada je Đoković iskoristio četvrtu brejk loptu u setu, izjednačio na 4:4, ali onda još dva puta morao da se suoči sa brejk loptom protivnika. Tek kada je pri rezultatu 5:5 spasao dve brejk šanse 24-godišnjeg protivnika, dve godine mlađi Beograđanin je poveo sa 6:5, a onda glatko oduzeo servis rivalu i konačno poveo sa 1:0.

Od tog trenutka, sve je drugačije izgledalo...

Traver u drugom setu, koji je izgubio sa 6:3, nije imao šansu za brejk, a samo jednom Đoković mu je dopustio takvu priliku u trećem setu, pri rezultatu 1:0 za Travera.

Dobrim servisom izvukao se najbolji srpski teniser i onda u svom stilu dovršio posao.

Meč prvog kola Australian Opena bio je prvi takmičarski za Đokovića u sezoni. Prije dolaska u Melburn, treći teniser svijeta odigrao je samo dve egzibicije, jednu u Melburnu i drugu za nastradale na Haitiju.

"Prošla sezona bila je iscrpljujuća, tako da sam odlučio da preskočim prvih nekoliko turnira. Možda je to bila prava stvar, možda ne, vidjećemo... Srećan sam i razmišljam samo unaprijed", podvukao je treći teniser svijeta, koji bi trijumfom u Melburnu, uz još nekoliko povoljnih rezultata, momentalno postao prvi igrač svijeta.


Novak je trijumfom zaokružio maksimalno uspješan start srpskih predstavnika na "Ozi" Openu. Prije njega, pobjede su ostvarili Jelena Janković, Ana Ivanović, Viktor Troicki i Janko Tipsarević.

(N. J. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC