• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Divac i Višacki u posjeti MOK-u

Čelnici OKS prvi sreli se, između ostalih, i sa predsjednikom MOK-a, Žakom Rogom.

 Divac i Višacki u posjeti MOK-u Izvor: MONDO

Delegacija Olimpijakog komiteta Srbije (OKS) u posjeti je Međunarodnom olimpijskom komitetu (MOK), i to je prva zvanična posjeta predsjednika OKS Vlade Divca i generalnog sekretara Đorđa Višackog ovoj instituciji, otkako su stupili na dužnost.

Kako je saopštio nacionalni olimpijski komitet, program posjete pripremljen je i usklađen sa potrebama u dijelu tema o programima koje OKS sprovodi.

Prvi sastanak i dobrodošlicu delegaciji OKS upriličio je Pere Miro, direktor Odjeljenja za saradnju sa nacionalnim olimpijskim komitetima (NOK) i ujedno rukovodilac Olimpijske solidarnosti MOK.

Miro je upoznao predstavnike OKS sa istorijatom Vile Mon Repos, jednom od četiri lokacije u kojima MOK ima svoja odjeljenja. Tokom sastanka sa Miroom predsjednik i generalni sekretar OKS prenijeli su planove za očuvanje i unapređenje autonomije sporta na području naše Srbije, što je jedan od osnovnih ciljeva za koje se zalaže MOK.

Uslijedili su sastanci sa odjeljenjem Olimpijske solidarnosti, gdje je zamjenica direktora OS MOK Pamela Vipond predstavila programe koji se NOK stavljaju na raspolaganje u ovom četvorogodišnjem ciklusu.

Generalni sekretar OKS predstavio je projekat finansiranja sportista na putu za London 2012. čija je realizacija, po principima koje sporovodi i OS MOK, naišla na odobravanje i podršku Pamele Vipond. Tokom sastanka predstavljeni su i drugi programi koje OKS realizuje sa naglaskom na programe iz dijela očuvanja naslijeđa NOK koje je podržala Olimpijska solidarnost, s obzirom na značaj jubileja 100. godišnjice pripadanja olimpijskom pokretu koju OKS ove godine obilježava.

Centralni susret ove posjete bio je sastanak sa predsjednikom MOK Žakom Rogom, koji je izrazio zadovoljstvo posjetom Divca i Višackog, ali i činjenicom da se na čelu OKS kao i u njegovom predsjedništvu i komisijama nalazi veliki broj olimpijaca i osvajača olimpijskih odličja.

Teme koje su bile razmotrene ticale su se prije svega programa i projekata koje OKS sprovodi, što je naišlo na podršku i odobravanje Roga, a posebno projekat finansiranja priprema sportista za Letnje olimpijske igre u Londonu 2012, kao i projekat koji se po principu MOK-a planira za pripreme sportista Srbije za predstojeće Olimpijske igre za mlade u Singapuru sa naglaskom na ne samo sporstkim, već i kulturnim i edukativnim stranama ovog programa.

Energija koju OKS ulaže u razvoj programa, kojima u prvi plan stavlja sportiste i entuzijazam na polju njihove realizacije, koncept su koji će MOK uvek podržati, istakao je Rog u razgovoru.

Volonterski pokret, kao jedan od bitnih činilaca olimpijskog pokreta, koji je zaživio tokom EYOFa u Beogradu 2007, a unaprijeđen je u protekle dvije godine, takođe je bio jedan od ključnih činilaca uspjeha ovogodišnje Univerzijade u Beogradu, istaknuto je u razgovoru kao još jedan od pozitivnih koraka koje je OKS započeo.

Na kraju sastanka predsjednik MOK je obećao da će posjetiti Beograd u novembru, kada će biti organizovana centralna proslava povodom 100. godišnjice OKS i 39. Generalna skupština EOK.

Nakon sastanka sa Rogom, održani su sastanci sa sportskim odjeljenjem, gdje je razgovarano o programima post karijere sportista i predstojećim Prvim Olimpijskim igrama za mlade, a potom i sastanci sa Odjeljenjem sa saradnju i razvoj i Marketing odjeljenjem MOK.

Tokom srijede predviđen je sastanak sa Informacionim odjeljenjem i posjeta Olimpijskom muzeju, stoji u saopštenju OKS.

(Tanjug, foto FoNet)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC