• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ana eliminisana, Nole ide dalje

Novak Đoković plasirao se u treće kolo Otvorenog prvenstva Australije, dok su Ana Ivanović i Janko Tipsarević završili takmičenje.

 Ana eliminisana, Nole ide dalje Izvor: MONDO

 "Teško je, boli", izjavila je Ana poslije poraza od Argentinke Dulko.

Ivanović je izgubila od 36. teniserke svijeta Hisele Dulko iz Argentine sa 1:2 (6:7, 7:5, 6:4), dok je Đoković savladao 58. igrača na ATP listi Marka Kjudinelija iz Švajcarske sa 3:1 (3:6, 6:1, 6:1, 6:3).

Janko Tipsarević poražen je u pet setova od 18. nosioca, Tomija Hasa iz Njemačke.

Pogledajte FOTO-GALERIJU iz Melburna.

Ani Ivanović je ovogodišnji rezultat na grend slemu u Melburnu najgori još od 2006. Prošle sezone stigla je do trećeg kola, dok je godinu dana ranije, 2008, igrala finale, ali je izgubila od Marije Šarapove.

"Teško je, boli", kazala je poslije meča dvadesetdvogodišnja Beograđanka, koja je pretrepjela prvi poraz u tri dosadašnja susreta sa Hiselom Dulko.

Prvi set današnjeg duela osvojila je iako je njena protivnica imala vođstvo od 4:1 uz dva brejka. Ivanovićeva se, ipak, izborila za taj-brejk, povela sa 4:0, potom gubila sa 4:5, ali na kraju stigla do seta prednosti.

Drugi set odlučen je u posljednjem 12. gemu, kada je Argentinka naravila jedini brejk i izjednačila na 1:1.

Poslednji gem meča takođe je osvojila Dulkova, ponovo na servis Ivanovićeve, i tako stigla do konačne pobjede. Prethodno je Dulko vodila i sa 5:2, ali je Ivanovićeva uspjela da zaostatak uz dva brejka smanji na 4:5 i stekne priliku da servira za izjednačenje.

Servis je, ipak, nije poslužio.

"Razočaravajuće je kada se vratiš u igru i onda napraviš dvije duple servis greške i bukvalno joj pokloniš tri meč lopte... Servis me je definitivno izdao", rekla je Ivanovićeva i objasnila da ima problema sa bacanjem loptice pri servisu.

Nekada prva teniserka sveta prošle sezone je najbolje rezultate na grend slem turnirima bilježila na Rolan Garosu i Vimbldonu, ali je i na ta dva turnira stigla samo do četvrtog kola. Na Otvorenom prvenstvu SAD izgubila je na samom startu.

Rezultati Ivanovićeve nisu bili bolji ni na ostalim turnirima. Šampionka Rolan Garosa iz 2008. godine prošle sezone nije osvojila nijednu titulu, što je za posljedicu imalo pad na 21. mjesto WTA rang liste.

"Moram da budem strpljiva. Potrebno je vrijeme. Osjećam se bolje kada sam na terenu, igram mnogo bolje, osjećam se kao stara ja. Ali... neki segmenti igre, oni na koje treba da se oslonim, jednostavno nekada nisu tu", ocijenila je srpska teniserka koja je u duelu sa Dulkovom napravila 75 neiznuđenih grešaka.

"Na teren izađem bez očekivanja, samo da uživam. Krenem dobro, igram dobro, a onda počnem da razmišljam kako bih uvijek mogla da igram tako. Onda postanem napeta i počnem da griješim... Moram toga da se riješim", dodala je Ana Ivanović.

Hisela Dulko će u narednom kolu igrati sa devetim nosiocem Verom Zvonarevom iz Rusije, koja je ubedljivo pobijedila Čehinju Ivetu Benešovu sa 2:0 (6:0, 6:3).

(MONDO/Beta)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC