• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đoković: Očigledno - moram bolje!

"Svi igraju tenis. Ne smiješ nikoga da potcijeniš", rekao je najbolji srpski teniser poslije ne baš lakog meča sa Švajcarcem Kjudinelijem.

 Đoković: Očigledno - moram bolje! Izvor: MONDO

Naredni rival Denis Istomin iz Uzbekistana.

Novak Đoković bio je u duelu sa Markom Kjudinelijem kao lav koji spava.

Tek kada mu je protivnik uzeo set i zaprijetio iznenađenjem, probudio se iz sna, počeo da igra onako kako se očekuje od trećeg reketa svijeta i stigao do ipak ubjedljive pobjede - 3:6, 6:1, 6:1, 6:3.

Šampion Otvorenog prvenstva Australije iz 2008. godine, u trećem kolu će se sastati sa Denisom Istominom iz Uzbekistana i biće to njihov prvi susret.

Istomin zauzima tek 103. mesto na ATP listi, ali je u dosadašnja dva meča igrao odlično. U prvom kolu iznenadio je 32. nosioca, Francuza Žeremija Šardija, a potom eliminisao i Nijemca Mihaela Berera sa 3:0 (7:5, 6:3, 6:4).

Đoković vjerovatno nije želio, ali je protiv Kjudinelija morao da ostane na terenu skoro puna tri sata.

"Početak je bio frustrirajući. Marko je bio agresivan, napadao je kad god je mogao, a ja sam se automatski povukao i čekao njegove greške, što je bio problem. U nastavku je bilo bolje, preuzeo sam kontrolu", rekao je Novak poslije meča.

"Svi igraju tenis. Ne smiješ nikoga da potcijeniš", dodao je treći nosilac na prvom grend slemu sezone.

Đoković je u duelu sa Kjudinelijem napravio devet dvostrukih servis grešaka, a u igri još 52 greške.

"Očigledno je da moram bolje da igram. Ipak, dobro je što sam prošao ove uvodne runde, jer su u njima, posebno ovdje u Melburnu, iznenađenja česta. Ti prvi mečevi su nezgodni, igraš sa teniserima koji nemaju šta da izgube. Osjeća se mali pritisak".

Prethodno učešće u Melburnu Đoković je završio u četvrtfinalu, gdje su ga zaustavili Endi Rodik i paklena vrućina. Ove sezone Đokovića mnogi nisu svrstali u krug favorita za osvajanje titule, iako po plasmanu na ATP listi to zaslužuje.

"Prošle godine sam imao loše iskustvo, ali trudim se da uvijek imam najviše ambicije, dakle da osvojim turnir. Svjestan sam kvaliteta rivala, neki od njih imaju i veća očekivanja od mene i to je normalno. Trudim se da se ne opterećujem previše, nego da razmišljam samo o sljedećem meču", objasnio je Novak.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC