• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ančić prvo ime Gemaks opena

Međunarodni teniski turnir Gemaks open, ove godine biće održan od 15. do 21. februara, a nagradni fond iznosiće 125.000 dolara.

 Ančić prvo ime Gemaks opena Izvor: MONDO

Prema riječima direktora turnira, Aleksandra Bolića, teniseri će prijave za učešće moći da podnose do 25. januara.

"Imamo veoma dobar odziv, pošto svi koji su barem jednom u karijeri učestvovali na Gemaks openu, vole da se vrate. Najpoznatije ime biće hrvatski teniser Mario Ančić, prvi pobjednik ovog turnira, koji je sa Australijan opena izostao pošto se oporavlja od mononukleoze", rekao je Bolić.

Za sada je sigurno da će od domaćih igrača, koji će imati privilegiju da igraju u udarnim terminima, nastupiti Ilija Bozoljac.

Vlasnik Gemaksa i predsjednik Skupštine Teniskog saveza Srbije. Đorđo Antelj, naglasio je da je njegova velika želja da tradicionalni čelindžer turnir, čiji pobjednik osvaja 110 ATP poena, od ove godine ponese ime Beograd open.

"O tome ćemo razgovarati sa gradonačelnikom Draganom Đilasom, pošto bez saglasnosti lokalne samouprave niko nema ovlašćenja da koristi ime grada na zvaničnim takmičenjima", prenio je Antelj.

Prvi čovjek turnira, koji će ove godine biti održan po deseti put, napomenuo je da zbog teške finansijske situacije i svjetske ekonomske krize nikada nije bilo teže organizovati Gemaks open.

"Nismo uspjeli da pronađemo generalnog sponzora, ali sam siguran da ćemo napraviti organizacioni pomak".

Direktor TSS Dušan Orlandić ukazao je na značaj Gemaks opena za razvoj srpskog tenisa, ocijenivši da se procvat tog sporta u Srbiji podudara sa porastom značaja tog turnira.

"Imamo obavezu da svake godine sve bolje organizujemo turnir koji je po svemu zaslužio da ponese naziv Beograd open", zaključio je Orlandić.

(Tanjug, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC