• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hasanefendić: Heroji, gdje ste?

Selektor rukometaša Srbije smatra da u meču protiv Danske "nije bilo heroja", ali je poručio: "Pobijedićemo Austriju".

 Hasanefendić: Heroji, gdje ste? Izvor: MONDO

Ubjedljiv poraz od Danske, ne toliko rezultatski, koliko igrački u drugom kolu Evropskog rukometnog prvenstva, doveo je Srbiju do pozicije "biti ili ne biti" protiv Austrije.

"Krenuli smo u utakmicu sa velikom ambicijom i sa velikom željom da obezbijedimo prolazak u drugi krug. Zamisao je bila da jednom agresivnog igrom, koja eventualno ne odgovara Danskoj, prije svega u odbrani, osvojimo lopte kojima ćemo kasnije napraviti pozitivan rezultat. To nam je bila želja i tako smo se pripremali. Međutim, pokazali smo da nekako sa tom koncepcijom nismo baš sigurni", rekao je selektor Srbije Sead Hasanefendić poslije poraza od Danske (23:28).

"Nismo imali heroje u ovoj utakmici, ni veliku pomoć golmana, a i sudije su malo cjepidlačile i naravno da smo svi razočarani. Bekovska linija je bila jako spora, stajali su na velikoj daljini od gola, pokušavali su individualnim akcijama nešto da urade, ali bez pravih šansi za pravi šut za gol. To nije bilo dobro", rekao je srpski selektor, ali je na kraju poručio: "Pobijedićemo Austriju i ući u drugi krug".

Nenad Vučković nije imao objašnjenje za lošu igru srpskog tima.

"Ne mogu da vjerujem da nam se drugi put dešava ista stvar, a to je loš početak utakmice. Mislim da je jako teško bilo poslije jednog iscrpljujućeg duela sa Islandom gdje smo se vratili u život, da ponovimo istu stvar i vratimo u igru protiv Danske. Oni su mnogo iskusniji, imaju mnogo ovakvih utakmica iza zebe. Iskreno se nadam da se u meču sa Austrijom ovakav početak neće ponoviti i da ćemo mnogo bolje početi".

I Petar Nenadić smatra da je sve u meču protiv Danske bilo loše - i napad i odbrana i ulazak u meč.

"Ne djelujemo kao ekipa, teški smo u nogama, ne ličimo na sebe i ne ličimo na ekipu koja je jako dobro igrala u pripremnom periodu. Imamo dva dana za novu utakmicu sa Austrijom, da se oporavimo i vratimo u život. Taj duel je biti ili ne biti".

Selektor Danske Ulrik Vilbek rekao je da utakmica sa Srbijom nije bila laka za njegov tim.

"Zadovoljan sam igrom u prvom poluvremenu. Ne bih ulazio u neke pojedinosti, ali sam prezadovoljan što smo nastavili niz pobjeda".

(MONDO - foto: Fonet/AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC