• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

I Jelena Janković ide kući...

Poslije Ane Ivanović, Viktora Troickog i Janka Tipsarevića, Srbije je ostala bez još jednog predstavnika na prvom Grend Slemu sezonu u ranoj fazi.

 I Jelena Janković ide kući... Izvor: MONDO

Najbolja srpska teniserka Jelena Janković izgubila je u noći između četvrtka i petka od Ukrajinke Alone Bondarenko 2:6, 3:6 u trećem kolu Australijan opena.

Tako je Srbija ostala sa samo jednim predstavnikom u singl konkurenciji, i to Novakom Đokovićem, jer su još ranije eliminisani Ana Ivanović, Viktor Troicki i Janko Tipsarević.

Jankovićeva je bila postavljena za osmog, a Bondarenko za 31. nosioca. Meč je trajao 88 minuta.

Bondarenko je već na startu napravila brejk, a do kraja prvog seta još dva puta je oduzela servis srpskoj teniserki.

Slično je bilo i u drugom setu, u kojem je Ukrajinka napravila brejkove u trećem, petom i devetom gemu. Ispostavilo se da joj je to bilo i više nego dovoljno za ubijedljivu pobjedu.

"Na žalost, nije bio moj dan. Loše sam udarala lopticu, ponekad veoma slabo, a na momente prejako. Napravila sam mnogo grešaka koje nisam smjela", rekla je Jankovićeva novinarima poslije meča.

Srpska teniserka je napravila čak 40 neiznuđenih grešaka.

"Najviše ih je bilo na početku meča, kada sam možda još imala šansu nešto više da uradim. Sve u svemu, mučila sam se na terenu. Nisam dobro servirala, a Bondarenko je bila zaista dobra. Nisam mogla da nađem ritam".

Srpska teniserka nije, međutim, bila previše razočarana zbog eliminacije.

"Tek je početak godine, nije ovo toliko strašno. Znate, ovo mi je tek drugi turnir u sezoni. Moram da razmišljam pozitivno, znam na čemu bi trebalo da radim. Osjećam da napredujem i vjerujem da mogu da igram na višem nivou. Cilj je da se vratim u sam vrh", zaključila je Džej Džej.

ZIMONJIĆ I NESTOR U OSMINI FINALA


Nenad Zimonjić i Danijel Nestor plasirali su se u osminu finala u konkurenciji dublova pošto su u drugom kolu pobijedili Španca Alberta Montanjesa i Argentinca Martina Arguelja - 6:3, 6:3.

Zimonjić i Nestor su postavljeni za druge nosioce na turniru, a u osmini finala igraće protiv Nijemca Filipa Marksa i Slovaka Igora Zelenaja.

Srpski i kanadski teniser već sada su zabilježili bolji rezultat u odnosu na prošlogodišnji turnir u Melburnu, kada su doživjeli poraz u drugom kolu.

(Beta, foto Guliver/Getty images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC