• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO: Repriza Rima u Nišu, Srbija spremna

U utorak u Nišu vaterpolo spektakl - duel dvije najbolje selekcije svijeta u Svjetskoj ligi. Srbija se ozbiljno sprema za dolazak Španije.

 VATERPOLO: Repriza Rima u Nišu, Srbija spremna Izvor: MONDO

Repriza finala Svjetskog vaterpolo prvenstva iz Rima 2009. godine u utorak u Nišu (20 časova). U trećem kolu Svjetske lige, svetski prvak Srbija dočekuje svjetskog vicešampiona Španiju.

"Operacija Španija" počela je za srpske vaterpoliste još krajem decembra, na mini-pripremama u Beogradu, a koliko se ozbiljno dočekuje vicešampion govori i podatak da je selektor Dejan Udovičić odlučio da "delfine" odvede do Segedina gdje će imati dva sparing treninga sa Mađarskom.

"Prve dvije utakmice u Svjetskoj ligi (protiv Turske i Rumunije) odigrali smo, praktično, bez treninga. Zato sam se odlučio da imamo treninge sa Mađarima, jer nam je utakmica sa Špancima izuzetno bitna, jer bismo se pobjedom kvalifikovali dalje", rekao je Udovičić na konferenciji za novinare.

Udovičić će u Mađarsku, u nedelju popodne, povesti 19 igrača, s tim što je pod znakom pitanja Srđan Vuksanović iz Vojvodine koji ima problem sa ramenom. Novo ime na spisku je Miloš Ćuk iz Patizana. U Niš će otići 15 ili 16 igrača, rekao je Udovičić.

Španci su minimalno izmjenili tim u odnosu na onaj koji se do kraja borio sa Srbijom za svjetsko zlato prošle godine u Rimu. Okosnicu tima čine igrači Barselonete, kao i Giljermo Molina, saigrač Vanje Udovičića, Filipa Filipovića i Slobodana Nikića u Pro Reku.

Publika u Nišu imaće tu privilegiju da prva poslije Rima gleda dule dvije najbolje svjetske ekipe, a poseban motiv na meč u utorak imaće golman Slobodan Soro, kome će to biti 100. nastup za državni tim.

Raduje povratak Stefana Mitrovića, igrača Partizana, za koga Udovičić kaže da još treba da napreduje, posebno u igri u odbrani, ali i od koga se "mnogo očekuje", kako u Partizanu tako i u reprezentaciji.

Na spisku Udovičića su:

golmani - Slobodan Soro i Branislav Mitrović (Partizan), Gojko Pijetlović (Kataro);
igrači - Marko Avramović, Živko Gocić, Slavko Gak, Duško Pijetlović, Milan Aleksić, Nikola Rađen, Miloš Ćuk, Stefan Mitrović, Andrija Prlainović (svi Partizan), Vanja Udovičić, Filip Filipović, Slobodan Nikić (svi Pro Reko), Petar Filipović, Boris Vapenski, Uroš Kalinić i Srđan Vuksanović (Vojvodina).

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC