• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Orlovi": Austrijanci su dobri, nisu bolji

Rukometne reprezentacije Srbije i Austrije, pred međusobni okršaj u posljednjem kolu prve faze EP, imaju po bod. Dalje može samo jedan!

 "Orlovi": Austrijanci su dobri, nisu bolji  Izvor: MONDO

Po izjavama mnogih srpskih rukometaša prije početka Evropskog prvenstva, neko neupućen mogao je da pomisli kako plasman "orlova" u drugu fazu takmičenja - odnosno među prve tri ekipe u B grupi - uopšte ne dolazi u pitanje.

Ne jednom smo čuli i pročitali kako reprezentacije sa sjevera kontinenta (Island, Danska) ne odgovaraju načinom igre, ali "zato će Srbima biti lakše sa Rusijom i Hrvatskom".

Ako Srbija u subotu od 18 časova u Lincu ne pobijedi domaćina šampionata, spakovaće kofere i već narednog dana biti u Beogradu. Naravno, na taj scenario niko ne pomišlja, ali trenutak istine je sve bliži...

"Vjerujem da ćemo pobijediti Austriju i plasirati se u drugi krug. Oni nisu bolji od nas. Iskreno, ja ih izuzetno cijenim. Pokazali su kvalitet u mečevima sa Danskom i Islandom, imaće podršku publike, ali moram još jednom da ponovim - ne mislim ni u jednom momentu da je Austrija bolja od nas", istakao je srpski selektor Sead Hasanefendić.

Prekaljeni stručnjak, pod čijim je vođstvom Srbija (za sada) mnogo bolje igrala prijateljske nego takmičarske utakmice, naglasio je da nema mnogo vremena, ali da "orlovi" moraju da pojednostave igru i zaborave na umor.

"Ne potcjenjujem protivnika, nemam čarobni štapić, ali sada, kada je došao taj trenutak i duel sa Austrijancima, više nema opravdanja, da je neko umoran... Mora se dati sve od sebe i više od toga. Njihova igra mnogo zavisi od Silađija i za njega moramo da se posebno pripremimo. Ako ga zaustavimo, blizu smo ostvarenju cilja".

Pivotmen Alem Toskić priznao je da su ga Austrijanci iznenadili dobrim igrama na EP.

"Prije šampionata nismo imali informacije da su vrlo dobra ekipa, nismo očekivali ni da će se stvari ovako odvijati. Protiv Danaca su se držali do 45. minuta, uzeli su bod Islandu. Biće jako teško, sigurno će nas čekati domaćinsko suđenje i prepuna dvorana. Sve će biti na njihovoj strani, ali moramo i protiv toga da se borimo".

Toskić kaže da je do početka takmičenja znao samo dva igrača Austrije, Viktora Silađija i Nikolu Marinovića.

"Gledajući ih ovdje, to je jako ozbiljna reprezentacija. Imaju jaku bekovsku liniju, dobru saradnju sa pivotmenom, dva dobra krila. Ali, sve i dalje zavisi od nas. Ako popravimo igru u odbrani, možemo da pobijedimo".

Ivan Nikčević podsjetio je na Svjetsko prvenstvo u Hrvatskoj, kada je srpska selekcija u posljednjem kolu pobijedila Norvešku, takođe u utakmici karaktera "biti il ne biti".

"Nismo očekivali da će ovaj duel rješavati pitanje prolaska u drugi krug, ali desilo se. Trebalo bi da se koncentrišemo da popravimo našu igru. Nije prvi put da se nalazimo u ovakvoj situaciji. Do sada smo uvijek izlazili kao pobjednici".

Želje su jedno, realnost često nešto sasvim drugo. Što reče Nikčević, "nadamo se najboljem".

PAROVI POSLJEDNJEG KOLA

18.00 Austrija - Srbija
20.15 Danska - Island

TABELA

Danska 2 2 0 0 (61:52) 4
Island 2 0 2 0 (66:66) 2
Austrija 2 0 1 1 (66:70) 1
Srbija 2 0 1 1 (52:57) 1

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC