• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Marinović: Revanš Srbiji za Mundijal

Beograđanin Nikola Marinović biće posljednja prepreka srpskim rukometašima na putu ka plasmanu među 12 najboljih u Evropi.

 Marinović: Revanš Srbiji za Mundijal Izvor: MONDO

Srbija baš ima rukometaša za izvoz! I to ne samo na klupskom nivou.

Kako drugačije objasniti činjenicu da u konkurentskim reprezentacijama igraju (ili su igrali) asovi poput Šterbika, Puljezevića, Eklemovića, Golića...

Na tom spisku nalazi se i golman Austrije Nikola Marinović. Za neupućene, nije riječ o gastarbajterskom djetetu, koje zna tek pokoju riječ srpskog jezika, a za otadžbinu ga veže samo prezime.

Marinović je rođeni Beograđanin (1976) i osvajač dvije titule prvaka sa Crvenom zvezdom. Poslije četiri sezone u Bregencu, najboljem austrijskom klubu, ljetos je postao član bundesligaša Balingena.

Za Austriju je branio već više od 50 puta, a braniće i u meču odluke za plasman u drugu fazu Evropskog prvenstva, protiv Srbije! Razumljivo je što tom prilikom namjerava da pruži sve od sebe.

"Igraću protiv puno prijatelja, starih saigrača i protiv svoje države. Ali mi se borimo za drugi krug i to je sport. Tih 60 minuta moraću da zaboravim na emocije", izjavio je Marinović.

Iskusni čuvar mreže otkrio je kako se Austrijanci "lože" da se na rukometnom terenu revanširaju Srbiji za dva poraza u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u fudbalu.

Gledao je "orlove" u Lincu protiv Islanda (29:29).

"Srbija ima veliki potencijal. Neprijatno su me iznenadili u prvom poluvremenu, ali uspjeli su da uzmu bod Islandu, kao i mi. Vidjećemo šta će uraditi sa Danskom", rekao je Marinović prije utakmice koju su izabranici Seada Hasanefendića glatko izgubili.

Valjda u subotu uveče neće biti po onoj narodnoj - "ko će kome, ako ne svoj svome"...

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC