• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

AO: Novak "ušao u udarce", a protivnik stradao!

Povuci-potegni, Uzbekistanac Denis Istomin uspio je da izdrži 96 minuta na terenu protiv šampiona Australian Opena iz 2008. godine, Novaka Đokovića.

 AO: Novak "ušao u udarce", a protivnik stradao! Izvor: MONDO

Srpski teniser prepustio je 103. igraču svijeta četiri gema u tri seta, što je ujedno bila Novakova najdominantnija igra na ovogodišnjem, 98. izdanju australijskog gren slema - 3:0 (6:1, 6:1, 6:2).

Đoković je na putu do osmine finala, prije Istomina, savladao Švajcarca Marka Kjudinelija (3:1) i Španca Danijela Himeno-Travera (3:0), a u borbi za četvrtfinale protivnik će mu biti Poljak Lukaš Kubot, sa kojim je 2009. godine igrao finale prvog Serbian Opena i pobijedio ga sa 2:0 (6:3, 7:6).



Kubot (27 godina) je do prvog plasmana u osminu finala gren slema u karijeri stigao bez borbe, jer njegov rival Mihail Južnji nije uspio da se oporavi od povrede skočnog zgloba, tako da meča nije ni bilo.

Momak iz Boleslavjeca, u Australiju je došao kao 86. teniser svijeta, a ukoliko Đoković opravda ulogu favorita (vjerovatno u noći između nedelje i ponedeljka), u četvrtfinalu će igrati ili protiv Španca Nikolasa Almagra ili protiv jednog od dvojice nosioca, (10) Žo-Vilfreda Conge odnosno (18) Tomija Hasa.

Prošle godine Đoković je eliminisan upravo u četvrtfinalu, od Endija Rodika, kada mu je predao meč u četvrtom setu zbog iscrpljenosti.

Šestog dana takmičenja u Melburnu, (1) Rodžer Federer pobijedio je (31) Alberta Montanjesa sa 3:0 (6:3, 6:4, 6:4), (6) Nikolaj Davidenko eliminisao je (30) Huana Monaka sa 3:0 (6:0, 6:3, 6:4), (9) Fernando Verdasko imao je lak posao, jer je kvalifikant iz Austrije Stefan Kubek predao poslije prvog seta (6:1).

U konkurenciji dama, (6) Venus Vilijams pobijedila je veteranku iz Australije Kejsi Delakvu sa 2:0 (6:1, 7:6), njena mlađa sestra i aktuelna šampionka (1) Serena Vilijams deklasirala je (32) Španjolku Karlu Suarez Navaro sa 2:0 (6:0, 6:3), (9) Vera Zvonareva izbacila je Žizelu Dulko, koja je pobijedila Anu Ivanović, rezultatom 2:0 (6:1, 7:5), (7) Viktorija Azarenka bila je bolja od Italijanke Tatjane Garbin sa 2:0 (6:0, 6:2).

U noći između petka i subote Jelena Janković se i definitivno oprostila od učešća na ovogodišnjem "Ozi" Openu, jer je eliminisana i u konkurenciji dublova. Beograđanku i njenu partnerku Šenaj Peri iz SAD, u drugom kolu, eliminisale su osme favoritkinje, Kineskinja Đi Žan i Amerikanka Betani Matek-Sands sa 2:1 (6:2, 4:6, 6:1).

Prethodno, Jelena je eliminsana u trećem kolu singla od (31) Alone Bondarenko iz Bjelorusije sa 2:0 (6:2, 6:3).

POGLEDAJTE FOTOGALERIJU IZ MELBURNA!

(N. J. - MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC