• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

AO: Postaje vrelo - Nadal na Mareja

Nadal protiv Mareja u četvrtfinalu AO. Enan na rusku senzaciju Petrovu. Đoković se za ulazak među osam najboljih bori protiv Poljaka Kubota.

 AO: Postaje vrelo - Nadal na Mareja Izvor: MONDO

Španac Rafael Nadal plasirao se u četvrtfinale Otvorenog prvenstva Australije u tenisu, pošto je pobijedio Hrvata Iva Karlovića sa 3:1 (6:4, 4:6, 6:4, 6:4).

Branilac titule će u brobi za polufinale igrati protiv Britanca Endija Mareja, koji je bio bolji od Amerikanca Džona Ajsnera sa 3:0 (7:6, 6:3, 6:2).

Novi četvrtfinalisti savladali su tako dvojicu najviših i najsnažnijih tenisera u profesionalnom takmičenju. Karlović je visok 2,08 metara i ima najjači servis među profesionalcima. Ajsner je visok 2,06 metara.

Marin Čilić stigao je do svog drugog Gren slem četvrtfinala. Mladi Hrvat je u maratonskom meču svaladao velikog favorita i četvrtog nosioca, Argentinca Huana Martina del Potra.

Meč je trajao četiri sata i 38 minuta, a Čilić je na kraju stigao do 3:2 (5:7, 6:4, 7:5, 5:7, 6:3).

Endiju Rodiku takođe je trebalo svih pet setova da slomi otpor Fernanda Gonzalesa - 6:3, 3:6, 4:6, 7:5, 6:2.


U ženskoj konkurenciji, Ruskinja Nađa Petrova napravila je novo iznenađenje, pošto je pobijedila trećeg nosioca Svetlanu Kuznjecovu sa 2:1 (6:3, 3:6, 6:1).

Na drugoj strani tog dijela žrijeba, Đije Dženg je postala prva Kineskinja koja je došla do četvrtfinala u Melburn parku, izbacivši iz daljeg takmičenja Alonu Bondarenko sa 2:0 (7:6, 6:4).

Sa pobjedama je nastavila Žistin Enen. Belgijanka se plasirala u četvrtfinale pobijedivši sunarodnicu Janinu Vikmajer sa 2:1 (7:6, 1:6, 6:3).

Ovo je Enenovoj prvo četvrtfinale nekog Gren slem turnira poslije dve godine. Australijan open joj je drugi nastup poslije 20 mjeseci pauze.

Nekadašnja prva teniserka svijeta ušla je na turnir na osnovu specijalne pozivnice i nije među nosiocima. U četvrtfinalu će igrati protiv ruske senzacije Nađe Petrove.

Novak Đoković će pokušati da u noći između nedjelje i ponedjeljka izbori čevrtfinale (oko pet časova ujutru). Najbolji srpski teniser ne bi trebalo da ima težak zadatak protiv Poljaka Lukaša Kubota, sa kojim je 2009. godine igrao finale prvog Serbian Opena i pobijedio ga sa 2:0 (6:3, 7:6).

Pobjednik tog duela igraće protiv boljeg iz meča Žo-Vilfred Conga (10) - Nikolas Almagro (29).

Đoković je 2008. godine u finalu Australijan opena pobijedio upravo Francuza Congu.

(Tanjug/MONDO - foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC