• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

AO: Đoković lako sa Kubotom, čeka Congu

Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Otvorenog prvenstva Australije, savladavši Poljaka Lukaša Kubota rezultatom 3:0, po setovima 6:1, 6:2, 7:5.

 AO: Đoković lako sa Kubotom, čeka Congu Izvor: MONDO

Najbolji srpski teniser i treći reket svijeta u četvrtom kolu je praktično reprizirao duel sa Denisom Istominom iz prethodne runde. Odigrao je ozbiljno, maksimalno koncentrisano i znatno slabijem rivalu nije dao ni da pomisli kako može da napravi iznenađenje.

Meč Đokovića i Kubota trajao je nepuna dva sata, a Poljak je samo u trećem setu pružio nešto jači otpor.

Novak je u sva tri seta napravio po dva brejka, ali je u trećem setu i Kubot uspio jednom da mu oduzme servis. On je dobro parirao Đokoviću do rezultata 5:5, ali je srpski teniser ubrzo iskoristio treću meč loptu i plasirao se među osam najboljih u Melburnu.

POGLEDAJTE FOTO GALERIJU

U četvrtfinalu će mu biti znatno teže protiv Žoa Vilfreda Conga (10. nosilac, Francuska), koji je izašao kao pobjednik iz velike borbe sa Nikolasom Almagrom (26, Španija).

Conga je prokockao vođstvo od 2:0 i na kraju ipak slavio - 6:3, 6:4, 4:6, 6:7, 9:7.

Njihov duel, zakazan za srijedu (termin još nije poznat) biće repriza finala Opena iz 2008, kada je Novak pobedio u četiri seta, osvojivši svoju jedinu grend slem titulu.

Đoković je u ponedjeljak izrazio zadovoljstvo igrom u duelu sa Kubotom, starim znancem sa turnira Serbia open.

"Kada pogledate žrijeb, može se reći da sam dobio pravog protivnika u ovoj fazi turnira. Nije bilo potcjenjivanja, jer sam prošle godine igrao protiv Kubota u finalu turnira u Beogradu. Znao sam da je dobar teniser i od početka sam igrao najbolje što umijem".

"Tokom prva dva seta sam dominirao, a onda je on podigao nivo svoje igre. Zato je treći set trajao duže. Ali veoma sam srećan kako sam igrao danas", dodao je on.

Srpski teniser posebno je zadovoljan ubojitošću svog servisa.

"Odlično me je služio, bolje nego prethodnih dana. Imao sam veći procenat osvojenih poena poslije prvog servisa. To su relativno laki poeni, nakon kojih sam sticao veliku prednost", objasnio je Đoković, kojem su uvodni mečevi na Australijan openu poslužili kao produžetak priprema, pošto ga nijedan od dosadašnja četiri protivnika nije stavio na muke.

"Do početka turnira nisam igrao zvanične mečeve u 2010. i zato su mi prva kola bila veliki izazov. Do Melburna nisam igrao gotovo mjesec i po dana. Zadovoljan sam kako mi ide, podloga odgovara mom stilu igre i radujem se izazovima koji slijede".

Što se tiče narednog rivala, Conga je teniser kojeg mnogo bolje poznaje. Sa njim ima međusobni skor 2:4 (u 2009. 1:1), a sa Almagrom 1:0. Španac mu je predao meč na Mastersu u Rimu 2008. godine.

"Ne sjećam se kada sam posljednji put igrao protiv Almagra. Znam da ima odličan servis i forhend. Specijalnost su mu mečevi na šljaci, ali igra dobro i na tvrdoj podlozi. Protiv Žoa sam često igrao u posljednje dvije godine, a najveći meč nam je bilo finale u Melburnu. Mnogo je napredovao od tada", zaključio je Đoković.

(Beta/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC