• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uz pun "Čair" do pobjede nad Špancima

Vaterpolisti Srbije u utorak uveče u Nišu igraju najvažniji meč u Svetskoj ligi - dolaze vicešampioni svijeta, Španci.

 Uz pun "Čair" do pobjede nad Špancima Izvor: MONDO

U utorak uveče (20 časova), Niš će biti domaćin meča dvije najbolje selekcije svijeta - Srbije i Španije.

Biće to prvi duel svjetskih šampiona i vicešampiona posle finala Mundijala u Rimu. Pobjedom nad Španijom, Srbija bi osvojila prvo mjesto u grupi Svjetske lige,jer bi Španci imali dva poraza s obzirom da su kiksirali potiv Rumunije i u prvom kolu.

Poslije dva žestoka treninga sa Mađarima u Segedinu (na momente je sve prštalo u bazenu, a Mađari su povremeno igrali i veoma grubo), srpski tim se fokusirao na "crvenu furiju".

"Naš je cilj da pobijedimo u regularnom dijelu i riješimo sve dileme. Rekao sam i ranije da je Španija malo promijenila sastav u odnosu na Rim. Sigurno je i njima imperativ uspjeh i ispada da je jedino izvjesno da će publika moći da uživa. Sigurno je da ćemo učiniti sve da pobijedimo i vjerujem da ćemo biti uspješni", rekao je selektor Srbije Dejan Udovičić.

Udovičić je "prelomio" što se tiče sastava. Sa prvobitnog spiska selektor je odlučio da u Niš ne idu prvotimci Vojvodine, centar Petar Filipović i Uroš Kalinić, kao i dvojac iz Partizana - Miloš Ćuk i golman Branislav Mitrović.

As Pro Reka, Filip Filipović smatra da Srbija ima kvalitetniji tim i da to Špancima treba staviti do znanja.

"Red je da postavimo određene standarde. U Rimu smo dobili na srce, a siguran sam da je kvalitet u odnosu na Špance na našoj strani. Ne smemo da im dozvolimo bilo kakvu nadu u povoljan rezultat. Sada je pravo vreme da pokažemo ko je ko. Ostali su bez Ivana Pereza, bio im je veliki autoritet. Bolji smo, imamo dužu klupu, motiv, publiku", kaže Filipović.

Svi vaterpolisti Srbije pozivaju nišku publiku na vaterpolo spektakl i obećavaju da će joj se odužiti dobrom igrom i konačnim uspehom.

"Protiv Turaka su tribine bile pune i siguran sam da će tako biti i protiv Španije. Oni su i dalje vrlo kvalitetna ekipa iako nema u sastavu centra Pereza. Nama pobeda donosi definitivno rasterećenje u grupi i mirnoću pred duele sa Turskom u Istanbulu i Rumunijom u Srbiji. Imamo pravo na optimizam", rekao je Andrija Prlainović.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC