• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

AO: Žistin osvetila Kim

Enan pobijedila Petrovu 7:6, 7:5 i u polufinalu će igrati protiv Ženg Li. Čilić eliminisao Rodika poslije pet setova.

 AO: Žistin osvetila Kim Izvor: MONDO

Nađa Petrova demolirala je Kim Klajsters u trećem kolu Australijan opena, ali nije mogla preko druge Belgijanke, takođe povratnice iz penzije, Žistin Enan.

Nekada najbolja teniserka svijeta vratila se na "velika vrata", jer je već na prvom gren slemu stigla do polufinala u kome će se sastati sa Kineskinjom Ženg Li.

Enan je pobijedila zahuktalu Ruskinju 7:6, 7:5.

Oba seta bila su "gusta" i obilovala su preokretima. Enan je bolje započela meč, stekla brejk prednosti, ali se Petrova "vratila u igru" i stigla do taj-brejka u kome je ipak Belgijanka bila sigurnija - 7:3.

Ruskinja je na startu drugog seta napravila dva brejka (3:0), ali joj ni to nije bilo dovoljno da izjednači, jer je u nastavku Enan napravila seriju 7:2.

Prva od dvije Kineskinje u četvrtfinalu Australijan opena imala je uspjeha. Ženg Li je pobijedila Mariju Kirilenko, koja je prethodno eliminisala dvije sunarodnice, imenjakinju Šarapovu i Dinaru Safinu (predala) - 6:1, 6:3.

Druga predstavnica najmnogoljudnije zemlje svijeta među osam najboljih na Australijan openu, Li Na, igraće u noći između utorka i srijede po srednjeevropskom vremenu, protiv Venus, dok će mlađa sestra Vilijams odmjeriti snage sa Beloruskinjom Viktorijom Azarenkom.

Marin Čilić (14) se plasirao u polufinale u muškoj konkurenciji pošto je bio bolji od Endija Rodika (14) - 7:6, 6:3, 3:6, 2:6, 6:3.

Hrvat je poveo 2:0 u setovima, a onda se Amerikanac probudio i lako stigao do izjednačenja. Međutim, od dvojice tenisera naviklih na maratonske mečeve (obojica i u prethodnoj rundi igrali u pet setova i izbacili Del Potra i Gonzaleza), Čilić je imao više snage i koncentracije u završnici.

U utorak prije podne na programu je derbi četvrtfinala u kome se sastaju Rafael Nadal (2) i Endi Marej (5), poslije čega će biti poznat prvi polufinalni par.

Dan kasnije na teren će Novak Đoković (3) i Žo Vilfred Conga (10), kao i Rodžer Federer (1) i Nikolaj Davidenko (6).

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC