• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

AO: Nadal predao, Đoković ga prestigao

Španac predao Mareju četvrtfinalni meč što automatski znači da će ga Srbin prestići na ATP listi po završetku turnira.

 AO: Nadal predao, Đoković ga prestigao Izvor: MONDO

Novak Đoković će od narednog ponedjeljka biti ispred Rafaela Nadala na ATP listi... Može da bude čak i prvi, može i drugi iza Rodžera Federera, ali može i treći iza Švajcarca i Endija Mareja.

Srbin će prestići Rafaela Nadala, koji je kao branilac trofeja na Australijan openu ispao u četvrtfinalu pošto je predao meč Mareju, pri vođstvu Britanca 6:3, 7:6, 3:0.

POGLEDAJTE FOTOGALERIJU!

S obzirom na to da je Đoković već odbranio poene od prošle sezone kada je u četvrtfinalu prvog gren slema u 2009. predao meč Endiju Rodiku, šta god da uradi u nastavku takmičenja, naći će se ispred Nadala.

Novak bi mogao da bude i prvi na svetu ukoliko Federer u srijedu ujutru izgubi od Nikolaja Davidenka, a Đoković osvoji turnir.

Međutim, ukoliko najbolji srpski teniser ispadne u četvrtfinalu (srijeda, prije podne) od Žoa Vilfreda Conge, a Marej "osvoji" Melburn, Britanac će ga prestići i Srbin će ostati na trećem mjestu.

Marej i Nadal - atomski tenis

Od duela između Nadala i Mareja u drugom četvrtfinalu Australijan opena očekivalo se mnogo. I viđeno je mnogo dok je drugi nosilac mogao da igra.

Međutim, ni ljekarska intervencija početkom trećeg seta nije pomogla Špancu da izdrži... Problemi sa desnom nogom bili su jači i od velikog borca kakav je Nadal i on je Britanca poslao na polufinalni megdan Hrvatu Marinu Čiliću.

Dotle, igrao se atomski tenis.

Nadal je u prva dva seta prvi dolazio do brejka, ali je Marej oba puta odmah uzvraćao. Trenutno peti teniser na ATP listi je u prvom setu još jednom oduzeo servis rivalu (za 4:2) i zatim taj dio igre riješio u svoju korist rezultatom 6:3.

U drugom setu se stiglo do taj-brejka. Nadal je prve tri loptice poslao u aut, a kasnije je Marej napravio još dva mini brejka i zasluženo dobio 7:3.

Kasnije je postalo očigledno da Nadala "izdaje" organizam, ali to ne može da umanji uspjeh sjajnog Endija Mareja.

(MONDO, foto Guliver/Getty images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC