• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

AO: Đoković - Conga, sedma epizoda (9.30h)

Najbolji srpski teniser pokušaće u srijedu da izbori polufinale prvog grend slem turnira sezone - ispriječio mu se dobro poznati protivnik.

 AO: Đoković - Conga, sedma epizoda (9.30h) Izvor: MONDO

Tačno dvije godine poslije okršaja u kojem je najbolji srpski teniser osvojio prvu i jedinu grend slem titulu, putevi Novaka Đokovića i Žoa Vilfreda Conge ukrstiće se na istom mjestu - u Rod Lejver areni u Melburnu.

Za razliku od 27. januara 2008, na Svetog Savu 2010. godine ulog neće biti trofej, već mjesto u polufinalu Otvorenog prvenstva Australije.

Ali obojica će, bez obzira na to, imati motiva napretek.

Misli koje Congu guraju naprijed su revanš Đokoviću i reafirmacija na najvažnijim svjetskim turnirima. Osim pomenutog finala, Francuz u "ličnoj karti" ima još četvrtfinale Aus opena 2009, dok na Rolan Garosu, Vimbldonu i US openu nikada nije stigao dalje od četvrtog kola.

To znači da mora da uradi nešto veliko da bi konačno stao u red najboljih tenisera današnjice - u suprotnom, ostaće "prva B" kategorija.

Novakova ambicija nad ambicijama je da bude najbolji na svijetu.

A, ako u nedelju podigne pehar na centralnom stadionu (pod uslovom da Nikolaj Davidenko u četvrtfinalu savlada Rodžera Federera), Đoković će dan kasnije i zvanično postati "broj jedan" na ATP listi!

Srpski as je svjestan koliko je teško osvojiti grend slem turnir, pošto na prethodnih sedam ima tri polufinala, ali nijedno finale. Poslije velikog uspjeha u Australiji 2008. ni njemu nisu "cvjetale ruže" (prošle godine predao četvrtfinale Endiju Rodiku), naravno u odnosu na visoke kriterijume koje je sam postavio...

"Kada Žo uđe u svoj ritam i počne dobro da udara lopticu, sposoban je da pobijedi svakoga. Recept za pobjedu je jednostavan - moram da ga pritisnem i ne dozvolim mu da kontroliše meč", rekao je Đoković.



Zanimljivo je da Conga u međusobnim susretima vodi sa 4:2. Novak ga je pobijedio na Mastersu u Majamiju, prošlog proljeća, ali je prethodno izgubio četiri meča zaredom, u razmaku od samo pet mjeseci.

Prvi njihov duel bio je onaj u Melburnu 2008 (3:1 za Đokovića), a novinari su Congu upitali šta je naučio iz tog poraza.

"Naučio sam kako da ga pobijedim, jer sam to uradio četiri puta. U četvrtfinalu ću biti agresivan, veoma agresivan. I daću sve od sebe".

Meč bi trebalo da počne u 9.30 časova po centralnoevropskom vremenu (19.30 časova po lokalnom), a u tom trenutku će obojica znati da li ih u polufinalu čekaju Federer ili Davidenko. Početak njihovog duela na programu je oko pet sati ujutru.

PUT DO ČETVRTFINALA

Đoković (3. nosilac): Danijel Himeno Traver 3:0, Marko Kjudineli 3:1, Denis Istomin 3:0, Lukaš Kubot 3:0.

Conga (10): Sergej Stakovski 3:0, Tejlor Dent 3:0, Tomi Has 3:1, Nikolas Almagro 3:2.

Za plasman u polufinale, ali u dublu, boriće se u sredu i Nenad Zimonjić i Dušan Vemić.

Zimonjić i Kanađanin Danijel Nestor igraće protiv Francuza Arnoa Klemona i Izraelca Džonatana Erliha, od jedan čas ujutru na Margaret Kort areni.

Dušan Vemić i Hrvat Ivo Karlović naći će se naspram trećih nosilaca, Lukaša Dluhija iz Češke i Indijca Leandera Paesa, nekadašnjeg Zimonjićevog partnera.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC