• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

AO: Federer "slomio" Davidenka

Švajcarac pobijedio 3:1 i osigurao ostanak na čelu ATP liste. Li Na iznenadila Venus, a Serena se namučila sa Azarenkom.

 AO: Federer "slomio" Davidenka Izvor: MONDO

Rodžer Federer će ostati prvi na ATP listi i poslije Australijan opena.

Da bi se sigurno zadržao na čelu kolone bilo mu je potrebno da se domogne 23. uzastopnog gren slem polufinala što je on uspio pobjedom nad Nikolajem Davidenkom u srijedu ujutru - 2:6, 6:3, 6:0, 7:5.

Švajcaracu je trebalo 156 minuta da savlada Rusa, koji je dobio prethodna dva međusobna duela poslije deset uzastopnih trijumfa Federera.

Meč je imao čudan tok.

Davidenko je odlično počeo. Dobio je prvi set 6:2, poveo u drugom 3:1 i imao brejk loptu. A onda se dogodio nevjerovatan preokret - Rodžer Federer je osvojio 13 uzastopnih gemova! Stigao je do 2:0 u četvrtom setu. Činilo se da je pobjednik odlučen.

Međutim, tako nije mislio uporni Rus, koji je uzvratio brejkom, ali je dozvolio Federeru da mu u 11. gemu ponovo oduzme servis i tada je odlučen pobjednik.

Federer će provesti i 266. nedelju kao prvi na ATP listi čime će izjednačiti učinak Džimija Konorsa. Više nedjelja na čelu liste proveli su samo Ivan Lendl (270) i Pit Sampras (286).

Narednu prepreku na putu ka 16. gren slem tituli predstavljaće mu bolji iz duela Novak Đoković - Žo Vilfred Conga.

Dan ranije u polufinale su se plasirali Marin Čilić i Endi Marej pobjedama nad Endijem Rodikom i Rafaelom Nadalom.

I druga Kineskinja u polufinalu

Aktuelna šampionka Australijan opena Serena Vilijams savladala je sedmog nosioca Viktoriju Azarenko iz Belorusije sa 2:1 (4:6, 7:6, 6:2), dok je Venus izgubila od 16. kosturašice Na Li iz Kine sa 1:2 (6:2, 6:7, 5:7).

Kina će u polufinalu ženskog singla imati dve predstavnice, pošto se među četiri najbolje teniserke prvog gren slema sezone prethodno plasirala i Ženg Ji, koja će se za mjesto u finalu boriti sa Belgijankom Žistin Enen.

"Ovo je najbolji dan u mom životu", istakla je Lijeva i izjavila da će iznenađujuću pobjedu možda proslaviti i uz pivo.

"U Kini vjerujemo da će ti se, kada uspiješ da se izboriš sa teškim trenucima, sreća kasnije osmjehnuti", dodala je ushićena Li Na.

Venus Vilijams je u susretu sa Lijevom imala i servis za pobjedu u drugom setu, ali je Kineskinja uspjela da preokrene rezultat i dođe do pobjede.

Problema je imala i mlađa sestra Vilijams, Serena, osvajačica deset gren slem titula, koja je gubila sa 0:1 u setovima i 0:4 u gemovima u drugom dijelu igre.

"Iznenađena sam. Nisam očekivala da ću pobijediti kada sam gubila sa 0:4. Već sam se oprostila od singla", navela je Serena Vilijams i priznala da je tokom meča počela i da planira povratak kući.

"Znam da to nisu šampionske misli, ali sam zaista pomislila da bih, ako danas izgubim u singlu, a ne pobijedim ni u dublu, već u petak mogla da budem u avionu za povratak kući. To nisu stvari o kojima bi trebalo da razmišljate tokom meča", dodala je Vilijamsova.

(Beta, MONDO, foto AP, Guliver/Getty images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC