• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak stao iza ponoći

Novak Đoković poražen je od Žoa Vilfreda Conge u četvrtfinalu Australijan opena - 6:7 (8), 7:6 (5), 6:1, 3:6, 1:6.

 Novak stao iza ponoći Izvor: MONDO

Novak Đoković stao je u četvrtfinalu Australijan opena, jedinog gren slem turnira čiji trofej ima u riznici (osvojio ga 2008). Njega je poslije maratonske borbe, koja je trajala tri sata i 52 minuta, savladao Žo Vilfred Conga - 6:7 (8), 7:6 (5), 6:1, 3:6, 1:6.

Meč je završen poslije ponoći po lokalnom vremenu u Melburnu, a Francuz je imao više snage iako je tek drugi put u karijeri igrao meč u pet setova, ali ga je opet dobio. Prethodno je u osmini finala istim rezultatom savladao Nikolasa Almagra.

FOTO GALERIJU POGLEDAJTE OVDE
Obojica tenisera su imali oscilacije u igri, ali je deseti nosilac u većem dijelu meča bio agresivniji i konkretniji. Napravili su isti broj neiznuđenih grešaka (55), ali je Conga imao više direktnih poena 54-41 (računaju se i servisi). On je odservirao 19 asova, a Novak samo dva. Francuz je napravio dvije duple servis greške, a Srbin čak devet.

Prva dva seta imala su sličan scenario, ali je epilog bio različit. Oba puta je Novak imao brejk prednosti (u prvom setu dva puta), ali je Francuz uspijevao da se izbori za taj-brejk, od kojih je prvi dobio, a drugi izgubio.

Novak je zablistao u trećem setu. Pucao je i pogađao iz svih oružja. Tamnoputi gorostas sa druge strane mreže djelovao je nemoćno pred rafalnom paljbom.

Konačno je Đoković bio bolji u direktnim poenima (11:6).

Međutim, od početka četvrtog seta slika se promijenila. Poslije Conginog uvodnog vođstva od 2:0, Novak je zbog stomačnih problema zatražio pauzu i dozvoljeno mu je da na kratko napusti teren.

Još jedan kratak bljesak, kada je sa 0:5 smanjio na 3:5 u trećem setu, bilo je sve što je srpski teniser učinio do kraja meča.




Conga sada vodi 5:2 protiv Novaka. Ujedno, revanširao mu se za poraz na istom mjestu prije dvije godine u njihovom prvom međusobnom duelu u kojem je Đoković pobijedio i jedini put do sada osvoji gren slem titulu.

Francuz će u polufinalu igrati protiv Rodžera Federera, koji je savladao Nikolaja Davidenka - 2:6, 6:3, 6:0, 7:5. Obojica imaju po jedan trijumf u prethodnim međusobnim duelima.

Drugi polufinalni par činiće Endi Marej i Marin Čilić. Britanac je dobio tri od dosadašnja četiri meča. Hrvat se radovao samo na posljednjem US openu.

(MONDO, foto Guliver/Getty images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC